Til toppen

Om konspirasjoner og farlig retorikk hos Bymisjonen

Løgner og konspirasjoner brukes i politiske maktspill. Troende kristne biter ofte på. Det setter forfatter og tidligere redaktør Helge Simonnes søkelyset på i Bymisjonssenteret tirsdag 24.januar.Av Fridgeir Walderhaug.

Forfatter og mangeårig redaktør i avisen Vårt Land, Helge Simonnes kommer til Bymisjonssenteret med et sterkt og aktuelt foredrag tirsdag 24.januar.

Forfatter og mangeårig redaktør i avisen Vårt Land, Helge Simonnes kommer til Bymisjonssenteret med et sterkt og aktuelt foredrag tirsdag 24.januar.

Vi ser det stadig oftere.
Sannheten legges på maktens alter og ofres.

Løgner, beskyldninger og konspirasjonsteorier får massene med seg, ofte helt ukritisk.

To av vår tids sterke menn, Donald Trump og Vladimir Putin benytter seg ofte av konspirasjoner og løgner.

Forfatter og tidligere redaktør Helge Simonnes har i boken “Trump, Gud og kirken” stilt spørsmålet; hvorfor kirken og kristenheten faller for grepene til de to herrene.

-Kirkelig støtte til politikere som fører et kraftfullt språk er eksempler på hvor sårbart det blir når grensene mellom politikk og religion utviskes, sier Helge Simonnes, som stiller spørsmål om kirkene fortsatt vil heie på Putin og Trump.

Simonnes treffer tidsånden med boka si, og et høyaktuelt foredrag om temaet.

Seint i fjor høst samlet han et fullt kulturhus på Sjøholt med foredraget, og tirsdag 24.januar kommer han altså til Bymisjonssenteret klokken 19.00, med Øyvind Johan Heggstad som programleder.

“Når konspirasjonsteorier og religiøs retorikk truer demokrati og verdensfred” er tittelen på det høyst aktuelle foredraget.