Til toppen

Champions League for Ålesundsseilerne

Etter en ekstra runde er det klart at utøvere fra Ålesunds Seilforening er kvalifisert til å konkurrere i den aller gjeveste klubbturneringen i seilsporten i 2023.

De som skal representere foreningen internasjonalt er Erik Bøen, Andreas B. Kolstø, Håvar Yndestad og Andreas S. Larsen.

De som skal representere foreningen internasjonalt er Erik Bøen, Andreas B. Kolstø, Håvar Yndestad og Andreas S. Larsen.

– Dette er utrolig spennende, og vi gjør nå alt vi kan for å forberede oss på best mulig vis. Vi har ambisjoner om å sparke godt fra oss på Algarvekysten i slutten av mars, sier Håvar Yndestad.

Fjorårets Seilsportsligasesong endte med en fjerdeplass i den øverste av to divisjoner nasjonalt. Med dette resultatet er de nå klare for Champions League-seiling som foregår på følgende måte:

1. De beste klubblagene fra hver nasjon drar til ett av tre kvalikstevner
2. De beste fra hvert kvalikstevne går til finalen

I år er det følgende terminliste:

– Kvalikstevne Vilamoura, Portugal 23.-26. mars 2023
– Kvalikstevne Berlin, Tyskland 30.mars-2. april 2023
– Kvalikstevne Sopot, Polen 15.-18. juni 2023
– Finale Travemünde, Tyskland 22.-25. juli 2023

Det er stevnet i Vilamoura som gjelder for Ålesunds Seilforening og de som skal representere foreningen internasjonalt er Erik Bøen, Andreas B. Kolstø, Håvar Yndestad og Andreas S. Larsen. Uttaket er basert på de seilere som seilte Seilsportsliga for ÅS i 2022.