Til toppen

Kortfilmfestivalen Weniff 10 år

I ni år har Ålesunds egen kortfilmfestival West Nordic International Film Festival vist norske og internasjonale kvalitetsfilmer. Nå skal det skje for tiende gang, og det med mye på programmet.Av Fridgeir Walderhaug

Filmen «Mor mi» med Astrid Overaa og Endre Synnes Hagerup i rollene blir åpningsfilmen under årets Weniff.

Filmen «Mor mi» med Astrid Overaa og Endre Synnes Hagerup i rollene blir åpningsfilmen under årets Weniff.

-Ja, når en ser på programmet så har vi egentlig vokst ut av tidsrammen på tre dager med festival. En skal ikke se bort fra at vi må øke til fire dager neste år, sier kortfilfestivalens leder og grunnlegger, Besnik Zogaj.

-Tiden går raskt. Husker den første festivalen som om det var i går, med få filmer og nesten ikke budsjett. Kun stor entusiasme og masse positiv energi.
Vi har fortsatt entusiasmen, og lite budsjett. Men vi hadde trua på å bli en kjent festival filmfolk ønsket å være med på, og da fra hele verden. Det begynner å skje nå, sier Besnik.

-Nivået er høyt på de 43 filmene vi skal vise.

Tidligere har Weniff hatt tilhold i Løvenvold kino, men som de fleste har fått med seg så skjer det ting i den gamle kinoen.
Weniff har derfor tatt tilhold i Parken kulturhus 16.-18.februar.

Besnik slipper snart årets program for Weniff, men noe kan han avsløre. Og den avsløringen er lokal.

-Det blir kortfilmer og dokumentarer fra inn- og utland.
Jeg kan avsløre at vi åpner med filmen “Mor Mi”, filmet på Store Kalvøy, og med Astrid Overaa i rollen som mor Tora, og Endre Synnes Hagerup som sønnen Kjetil.
De lever side om side i harmoni.

-Tora er gammel og svak til beins, mens Kjetil er evig ungkar. De har det fint i hverandres selskap inntil Kjetil en dag får seg en internettflørt. Kortfilmen Mor Mi er et drama med hjertevarme, familiekjære relasjoner, kjærlighet, svik og humor, forteller Besnik.

(Fortsetter under).

Også i år skal barn og unge få lære mer om film, lage film og se film. Weniff Lab og Weniff Kids topper seg med en flott aktivitetsdag lørdag med pisutdeling og avslutning.

Også i år skal barn og unge få lære mer om film, lage film og se film. Weniff Lab og Weniff Kids topper seg med en flott aktivitetsdag lørdag med pisutdeling og avslutning.

Mor Mi har premiere på WENIFF, og filmskaperne planlegger premierefest på teaterfabrikken etter visningen torsdag 16. februar. Filmen er skrevet og regissert av Christer Steffensen som er fra Frekhaug, nord for Bergen. Produsenten Sivert Kalvø Harang er Ålesunder med sterk tilknytning til Store Kalvøy. Filmen har finansiering fra Vestnorsk filmsenter og NFI. Vi gleder oss stort til å premiere filmen på hjemmebane, sier han.

Filmfestivalen gjentar også Weniff Lab, en uke workshop for ungdommer fra 15-20 år der de får lære seg å lage film.

-Hvert år inviterer vi en ny regissør som kan hjelpe ungdommer å lage film fra ide til ferdig film, ungdommene får mulighet til å vise filmene sine på det store kinolerretet på lørdagen.
Vinnerne får et gavekort på 5.000 kroner fra Ålesund Storsenter.

-Også barna skal få lære å lage film i Weniff Kids, i tillegg til mange aktiviterer lørdag.
Samme dag blir det prisutdeling og avslutning, sier Besnik  Zogaj.