Til toppen

Klesdesigner og kunstner Admir Batlak til KHÅK

Den neste måneden vil store skulpturer og vegghengte tekstile verk ruve i den store utstillingshallen i Keiser Wilhelms gate.

Admir Batlak stiller ut i KHÅK i Ålesund sentrum

Admir Batlak stiller ut i KHÅK i Ålesund sentrum

Admir Batlak (f. 19082) ble nylig valgt til den tredje utgaven av SOLO OSLO på Munchmuseet i 2023. Før denne går av stabelen, viser han en stor separatutstilling i KHÅK Kunsthall, som åpner torsdag 19.januar.

Eksperimenterende tilnærming til tekstil


Batlak jobber med tekstil, skulptur og klær. Sentralt i arbeidet hans står eksperimentering med håndverk og utvikling av nye tekstiler. Gjennom et vell av teknikker og referanser til mote, historie, sosiale bevegelser og mainstreamkultur, skaper han komplekse uttrykk som observerer samtiden og utforsker spørsmål om smak, idealer og identitet.

Skulpturell tilnærming til materialet


I sitt arbeid med skulptur fremstiller Batlak tekstil og sømtilbehør som byggematerialer. Med skredderlim og strykejern sveiser han sammen lag på lag med tekstiler slik at de får nye skulpturelle egenskaper. En paljett blir til en byggestein, en PVC-folie simulerer våt betong. Konstruksjoner i krinolinebånd boltes sammen til vingeaktige stillaser. Resultatet er en dynamisk mix og match av form og frihet, folklore og fetisj. Han er interessert i hva tilsynelatende kontrasterende referanser kan bety sammen, både tematisk og visuelt.

Klesdesigner og kunstner Admir Batlak er klar for Ålesund

Klesdesigner og kunstner Admir Batlak er klar for Ålesund

Ta med venner og familie innom galleriet som ligger like ved Kiperviktorget.

Ta med venner og familie innom galleriet som ligger like ved Kiperviktorget.

Klesdesigner og kunstner


Batlak bor og arbeider i Oslo. Han er utdannet klesdesigner fra Istituto Marangoni i Milano (2006). De siste årene har han virket først og fremst i kunstfeltet, og er representert i samlingene til Nasjonalmuseet, Kode 1 Bergen, Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum, Trondheim og Stavanger Kunstmuseum.

I 2020 vant han Norske Kunst- foreningers debutantpris på Høstutstillingen, og har siden stilt ut jevnlig. De tre neste store utstillingene hans er i KHÅK, Bodø Kunstforening og SOLO OSLO på Munchmuseet i 2023.

Se mer om alt som skjer i Ålesund i vår store KULTURKALENDER!

#hvaskjeriålesund