Til toppen

Disse får hederspriser fra Ålesund kommune

Nå har Ålesund kommune bestemt hvem som fortjener priser for sinn innsats innen kunst, kultur og idrett.  

Brass-bror
Musikeren Runar Tafjord, bosatt på Nørve i Ålesund, er tildelt Ålesund kommunes kunstnerpris for 2022.  Prisen tildeles kunstnere på høyt nivå, eller til eller særlig talentfulle unge kunstnere.

Aktuelle kandidater blir nominert av privatpersoner, organisasjoner eller institusjoner i Ålesund. Det er kommunens prisutvalg vurderer kandidatene og avgjør hvem som får prisen.

Runar Tafjord er først og fremst kjent som en av musikerne i det legendariske jazz-bandet Brazz Brothers, som i mer enn 40 år reist verden rundt og holdt utallige konserter. I tillegg er Tafjord ettertraktet som frilansmusiker og instruktør.

Runar Tafjord er mye brukt som instruktør og dirigent, bant annet i Fargespill. "Alltid med eit glimt i auget og stor menneskeleg varme i alt han gjer", skriver juryen.

Runar Tafjord er mye brukt som instruktør og dirigent, bant annet i Fargespill. “Alltid med eit glimt i auget og stor menneskeleg varme i alt han gjer”, skriver juryen.

Varme og sjarme
I begrunnelsen for at Runar Tafjord får prisen, skriver kommunen:
“Runar Tafjord har gjennom fleire tiår inspirert oss med si smittande musikkglede. Runar er levande engasjert i å bringe musikken ut til alle. Alltid med eit glimt i auget og stor menneskeleg varme i alt han gjer. Han er like oppteken av å vere hjarteleg tilstades med leikenheit og kvalitet anten han er soloutøvar, spelar med profesjonelle orkester og utøvarar eller skapar notelaust toneunivers saman med ferske aspirantar.

Runar er ein stor motivator for Fargespill i Ålesund saman med Brass Brothers, men også som instruktør og dirigent for korps og musikkelevar, likeså for profesjonelle aktørar. Han løfter alle til å prestere sitt aller beste og oppleve meistringskjensle. Både publikum og aktørar merkar magien som utspelar seg på scena under Runar si dyktige leiing.

Runar Tafjord er utdanna ved Norges Musikkhøgskole i Oslo. I tillegg til virket sitt her i Ålesund og gjennom Brass Brothers er han soloartist, mykje nytta som studiomusikar, ein av fem skandinaviske valthornistar som spelar jazz og han har spela med ulike skandinaviske symfoniorkester som Oslo-Filharmonien, Den norske operas orkester, Bergen Filharmoniske orkester og Göteborgs Symfonikerne”. 

(Saken fortsetter).

Halvor Lie i AaFK/Fortuna får Ålesund kommunes kultur- og idrettspris for 2022.

Halvor Lie i AaFK/Fortuna får Ålesund kommunes kultur- og idrettspris for 2022.

Ivrer for jentefotball
Årets kultur- og idrettpris er Halvor Lie, som i en årrekke har vært en drivkraft innen jentefotballen i Ålesund. Han var blant annet med å stifte FK Fortuna i sin tid, og er fortsatt aktiv i støtteapparatet i AaFK/Fortuna.

I begrunnelsen for tildelingen skriver kommunen:

“Halvor Lie vert tildelt Ålesund kommune sin kultur- og idrettspris for sitt arbeid med med å løfte fram jentefotballen. Han har i over tretti år fronta jente- og damefotballen i regionen vår på ein framifrå og forbilledleg måte. Han var med å starte opp klubben FK Fortuna i 1991. Han har hatt dei fleste rollene i klubben og er framleis aktiv materialforvaltar. Gjennom dei siste åra har vi opplevd meir og meir positive haldningane til jentefotball. Halvor sin innsats har vore med å legge til rette for at fleire jenter deltek i idretten og får utvikle sine talent.

Halvor har gjennom meir enn tre tiår sørga for kontinuitet og at klubben følgjer vedteken strategi. Dette er sjølve grunnmuren for den suksessen klubben har hatt dei siste åra. Aafk Fortuna har heidra han med å utnemne han til æresmedlem.

Av kollegaer i fotballmiljøet vert Halvor omtala som ein smålåten kar som ikkje hevar stemma eller likar å stikke seg fram. Han jobbar i det stille og sørger for at alt er på rett plass til rett tid.

Sjølv om Halvor Lie bur på Fiskerstranda er det den særlege tilknytinga til Aafk Fortuna og arbeidet for jente- og damefotballen i som gjer at Ålesund kommune ønskjer å heidre han med denne prisen”.

Prisvinnerne får 10 000 kroner hver, samt et arbeid av en lokal kunstner og diplom. Selve prisoverrekkelsen skjer under årets siste  kommunestyremøte 1. desember.

Les også: Roy “Kakken” Carlsen får Kulturprisen 2021