Til toppen

Populær pop-up fra Sukker på Toppen

Da Lais og Sage fra kakestudioet Sukker på Toppen tok plass i pop-up bilen på Kremmergaarden tok det ikke lang tid før kundene strømmet til for å få sine cupcakes.
Av Fridgeir Walderhaug

Kundene strømmet på da Sukker på Toppen åpnet med sin pop-up kakesalg i folkevognbussen til Kremmergaarden.

Kundene strømmet på da Sukker på Toppen åpnet med sin pop-up kakesalg i folkevognbussen til Kremmergaarden.

Like innenfor den vestlige inngangen på Kremmergaarden står den.

Pop-up folkevognbussen en kan benytte til nettopp pop-up.

Og det er dette som er saken når kakedesigner Lais Marcolongo og praktikant Sage Tynes fyller opp bilen med hvite esker, slår ned sidevinduet og setter opp utstillingen sin på utsiden.

For nå skal folket få kake, og det tar ikke lange tiden før de første kundene er der.

-De fleste har forhåndsbestil, og mange er fra kontorene i sentrum. Og nå vil de kose seg på jobb denne siste ukedagen, sier Lais.

Men det er ikke bare forhåndsbestilte cupcakes de skal levere ut. For Lais og Sage har med seg et lager med kaker de selger fra bilen. For ryktet om at Sukker på Toppen har pop-up på Kremmergaarden går fort.

Og det gjorde kakene også.

(Fortsetter under).

Lais Marcolongo (t.v) og praktikant hos Sukker på Toppen, Sage Tynes med runde fristelser fra pop-up bilen til Kremmergaarden.

Lais Marcolongo (t.v) og praktikant hos Sukker på Toppen, Sage Tynes med runde fristelser fra pop-up bilen til Kremmergaarden.

-Vi hadde med tre typer. Salt karamell, Trippel sjokolade og Churro. Nå har vi bare igjen Salt karamell, som egentlig er den mest populære.

Grunnen til at den er igjen er at vi laget ekstra mange av den sorten, sier hun.

Om du ikke har hørt om kakestudioet Sukker på Toppen og kakedesigner Lais fra før så snakker vi her om stedet for spesialdesignede kaker, og cupcakes med tilhold i det de fleste kjenner som ”Gulekiosken” på Åsestranda, men som nå er i mer ”kakevennlig” rosa.

Lais, som opprinnelig er fra Brasil er egentlig utdannet fysiker, men da ektemannen hennes kom med en bok om kaker og cupcakes som valentinesgave begynte noe å røre seg i henne.

I 2017 tok hun steget. Og navnet kom som inspirasjon fra både Ålesund og Rio de Janeiro, som jo begge har fjell som heter Sukkertoppen.

-Jeg flyttet ut driften fra mitt eget kjøkken til ”Rosakiosken” på Åsestranda i 2021. Der har jeg etablert mitt eget kakestudio, forteller Lais, som lager det hun sier er designerkaker pyntet på en moderne minimalistisk måte.

(Fortsetter under).

En skal vises tyrke om en vil motstå cupcakene til Sukker på Toppen.

En skal vises tyrke om en vil motstå cupcakene til Sukker på Toppen.

Og ut fra kakestudioet på Åsestranda fyker den ene smakfulle kaken etter den andre, til anledninger som bryllup, bursdager, dåp eller hva en måtte ønske å feire med ei kake som er en fryd både for syn og gane.

Men pop-up på Kremmergaarden er også noe Lais setter stor pris på.

-Vi har stått her flere ganger og det er deilig å komme ut og møte folk på denne måten.

Bestillingene kommer inn via nettsiden vår, og det har gått unna med sekspakningene med cupcakes.

Det er ukeslutt, og kakene til Lais går ut fra pop-up bilen til Kremmergaarden nesten raskere enn praktikant Sage klarer å sende dem ut.

Noen tar dem med på kontoret for å dele med kolleger. Andre vil kanskje overraske noen hjemme.