Til toppen

\ loading=

Jubler for stipend på 200.000 kroner

- En fantastisk nyhet å få. Som utøvende fulltidsmusiker er det vanskelig å finne tid og mulighet til å nettopp fordype seg og utvikle seg. Med dette stipendet får jeg akkurat den muligheten, og det er jeg svært takknemlig for sier Ai-Ling Chiu fra Ålesund om stipendet på 200.000 kroner.

Ai-Ling Chiu fra Ålesund, er svært lykkelig og takknemlig over beskjeden om at hun er tildelt arbeidsstipend på 200.000 kroner. 

Hun er mildt sagt en dame som spiller på mange strenger og har stor lidenskap for å nettopp bringe klassisk musikk ut til folket. Til daglig er hun lærer på kulturskolen, konsertmester i Symfoniorkesteret, 1. fiolinist i Strykekvartetten og brennende engasjert kunstnerisk leder for Kammermusikkfestivalen.

– Det å få dette stipendet betyr at jeg kan lage ei god luke for å også jobbe “innover”. Det gir meg mot, rom og mulighet til å fordype meg, lære mer og utvikle meg. Det er ikke så ofte man får tid til i hverdagen, sier hun om arbeidsstipendet og ikke minst søknadsprosessen som hun brukte god tid på.

– Det er noe jeg har tenkt på lenge. Så har det ligget der og modnet, før jeg turte å søke i år. Nå ble det, sier hun og avslører noen av planene.

– Jeg holder på med forberedelser til innspilling av Morten Christophersen’s fiolinkonsert, og skal starte prosessen med å se på muligheten for å restaurere den glemte fiolinkonserten av Marius Ulfrstad, sier hun om prosesser og prosjekter som krever både tid og tilstedeværelse.

Leder for kultur-, næring- og folkehelseutvalget, Marit Nerås Krogsæter, sier stipendene er viktige for kunstnerøkonomien og for å sikre et levende kulturliv i Møre og Romsdal.

– Vi ser at dette er med på å løfte kvaliteten i kunstnerene sitt arbeid og at de får god mulighet til å utvikle seg og fordype seg over tid. Det er en stor glede å få dele ut stipendene til svært dyktige kunstnere, sier Krogsæter.

Dette stipendet var bare ett av flere som kultur-, næring- og folkehelseutvalget tildelte tirsdag 6. juni. For å se full oversikt, les her!