Til toppen

Folkefest, løping og lagstafett!

Bare noen dager igjen til startskuddet går for årets Ålesund Maraton, og det rigges til folkefest i byen lørdag. Det meldes om strålende vær og det er mye å glede seg til enten du skal delta i løpene eller er med som heiagjeng langs med.

Monika Giskeødegård Isaksen, primus motor for Ålesund Maraton, håper på flere påmeldte lag til stafetten på lørdag. Foto: Bedriftsidretten.

Vi fikk huket primus motor Monica Giskeødegård Isaksen i dag og hun forteller at de siste detaljene begynner å falle på plass. Men, hun ønsker seg én ting, og det er enda flere påmeldte lag til årets nykommer: stafetten!

– Den er på totalt fem kilometer og vi har plass til flere lag. Ta med vennegjengen, kollegaene på jobb eller familiemedlemmer, og meld dere på! Deltakerne velger selv velge om de vil gå, jogge eller løpe, og man kan stille med mix-lag, forteller hun.

Kirkens SOS i Ålesund er en av aktørene som har meldt på to mix-lag til stafetten, og forteller at ambisjonene holdes på et «vi skal ha det gøy»-nivå.

Har med politikere på stafettlagene

En aktør som har meldt på to lag til stafetten, er Kirkens SOS. Daglig leder, Carl-Axel Bang-Ellingsen, forteller at det er flere grunner til at de har meldt seg på. Her er det fokus på både det sosiale og at de kanskje kan få til en dialog med inviterte politikere på valglisten.

– Vi har ingen planer om å vinne, men ser frem til å bli med på folkelivet i byen på lørdag. Med oss på stafettlagene har vi faktisk fem politikere fra ulike parti, som var sporty nok til å hive seg med på lag sammen med ansatte og frivillige hos oss, forteller Carl-Axel.

– Det er utrolig kjekt å ha en lavterskel-aktivitet sammen med de frivillige som bidrar på kontorene våre, og være med på et flott arrangement i sentrum. Og hvem vet, kanskje vi også får tatt en prat med politikerne mens vi går eller jogger gjennom byens gater? smiler han lurt.

På kontoret til Kirkens SOS, jobber de dag og natt for å hjelpe mennesker i vanskelige situasjoner. Med døgnåpen telefonlinje, er de avhengig av frivillige som bidrar. De forteller at det å melde på lag til stafetten, er et av flere sosiale tiltak de gjør for å styrke relasjonene innad. F.v: Carl-Axel Bang-Ellingsen (leder Møre og Romsdal), Hilde Lillestøl (Fagleder) og Asle Eivind Bjorvatn (Assisterende generalsjef).

Bli med på folkefest!

Monica forteller at det også er mye annet å glede seg til denne lørdagen når de lager folkeliv.

– Alle barna som deltar på Barnas Minimaraton, får gratis inngang på Bybadet lørdag og søndag, og får bli med gratis på hjemmekampen til AaFK Fortuna, dersom de viser frem medaljen de får etter løpet. Ellers er det folkefest i byen, med gode tilbud både i butikker og på flere spisesteder, sier hun. – Det er ikke for sent å planlegge enten løp eller bylørdag, så her er det bare å bli med og nyte finværet sammen med oss!

Har du en vennegjeng eller kanskje noen kollegaer du vil tilbringe noen artige timer sammen med? Meld dere på, eller rett og slett ta en bytur sammen og hei frem deltakerne i Ålesund Maraton!