Til toppen

I toppsjiktet nasjonalt på kundetilfredshet

En nasjonal oversikt viser at Sparebanken Møre har av landets mest fornøyde kunder. På bærekraft er de aller best, for tredje året på rad.

Firmaet EPSI har gjennomført årlige bankundersøkelser siden 2003 og i årets måling plasserer Sparebanken Møre seg på fjerdeplass i den nasjonale målingen, både for privat- og næringslivskunder.

Elisabeth Blomvik

– Resultatene fra årets bankundersøkelse er inspirerende, og vi er kjempefornøyde med å klatre fra en niendeplass i fjor til topp fire i år. Til tross for tiden vi er inne i med økonomisk usikkerhet og økte kostnader, viser resultatet at vi klarer å kommunisere godt og gir personlig og tilpasset rådgiving til kundene våre. De verdsetter personlig kontakt, noe som kanskje er ekstra viktig i tider som dette, sier leder for Divisjon personmarked i Sparebanken Møre, Elisabeth Blomvik i en pressemelding.

Banken hadde i første halvår av 2023 en sterk økning i antall privatkunder, noe de ser på som et godt signal på at banken er konkurransedyktig.

Undersøkelsen viser også at flere kunder vurderer å bytte bank. I Sparebanken Møre opplever de det motsatte.

– Det er positivt at andelen kunder som vurderer å bytte bank er så lav og at den i tillegg har blitt redusert fra i fjor er svært gledelig, sier Blomvik.

 

 

Terje Krøvel

Ifølge undersøkelsen opplever bedrifter at et sterkt samarbeid med banken er avgjørende. De ønsker personlig kontakt, at banken er proaktiv og at den har relevant bransjekompetanse.
– De gode tilbakemeldingene er gledelige. De vitner om at måten vi samarbeider med kundene på gir merverdi. Vi har en klar strategi om å være tett på og gi tilpasset rådgivning. Det å identifisere løsninger tilpasset bedriften og bransjen de opererer i, er det vi hele tiden strekker oss mot, sier leder for Divisjon næringsliv i Sparebanken Møre, Terje Krøvel i pressemeldingen.

Sparebanken Møre har hatt en god volumvekst innenfor næringslivsmarkedet de siste årene, og ser det som en tydelig bekreftelse på at dette er noe kundene setter pris på.

På de tre spørsmålene om å ta samfunnsansvar sosialt, miljømessig og økonomisk som utgjør EPSIs bærekraftindeks, scorer Sparebanken Møre høyest av alle bankene i undersøkelsen, for tredje året på rad. Bransjesnittet er på 61,7 og Sparebanken Møre scorer 77,0 poeng. En økning fra i fjor på 3,1 poeng.

WordPress Ads