Til toppen

Studenter gir elever leksehjelp

Klokka slår 16.00 på NTNU, og elever strømmer på for viktig leksehjelp. Studentene Torgrim og Fredrik fra ENT3R står klar for å gi realfagstrening.

10-klassingen Henrik Hauland fra Skodje får hjelp med mattematikken av Torgrim Eriksen Saastad i ENT3R.

10-klassingen Henrik Hauland er første elev på plass i klasserommet i 3.etasje på NTNU, der ENT3R holder til.
Han finner raskt fram skolebøkene sine, og gjør seg klar for lekse. På bordet ligger det frukt.

Mattehjelp

-Dette er et flott tilbud, og det er andre gangen jeg er her, sier Henrik, som er elev ved Skodje ungdomsskole.

-Hvilket fag er du mest interessert i å få leksehjelp i?
-Det er matematikken, sier 14-åringen kjapt.

-Det er matte som går igjen som mest hyppig, sier prosjektleder Torgrim Eriksen Saastad.

Sammen med makker Fredrik Brandal er han klar for to timer leksehjelp, eller realfagstrening som det egentlig heter. Og kanskje en liten omvisning på NTNU.

-Det er en av grunnene til at vi ber elevene komme hit til oss. Da får vi vist fram det som kan bli deres neste studiested, sier han.

Prosjektet ENT3R, med hjelp til realfagforståelse og lekser er et nasjonalt tilbud finansiert av Nasjonalt senter for Realfagrekruttering, med støtte fra Kunnskapsdepartementet. Hele sytten høyskoler og universiteter i hele landet tilbyr realfagstrening via ENT3R.
Mentorene, som Torgrim og Fredrik får betalt for den viktige innsatsen.

Åtte mentorer

-Vi er til sammen åtte mentorer her i Ålesund. Tre fra byggteknikk, to fra maskin, to fra data og en fra fornybar energi. Alle er vi ingeniørstudenter, sier Torgrim, som er en av to veteraner med tre års fartstid som mentorer i ENT3R, og han kan melde om et populært prosjekt.

Torgrim Eriksen Saastad (t.v) og Fredrik Brandal er to av i alt åtte studenter ved NTNU som er med som mentorer i ENT3R.

-Vi kjører dette fra mandager til og med torsdager hver uke, fra 16.00 til 18.00, og vi har nå 113 påmeldte. Men det er fortsatt plass.

Hver dag kommer det litt over 20 elever til tilbudet som gjelder fra ungdomsskolen og ut videregående.
Henrik fra Skodje er nok av de som reiser lengst.

-Hovedtyngden kommer nok fra nærliggende skoler, men en kan også får leksehjelp i realfag fra ENT3R digitalt på nettet om en bor langt unna. Da får en hjelp av mentorer fra blant annet NTNU i Trondheim, sier Fredrik.

-Nå i starten reiser vi litt rundt til skolene for å fortelle om tilbudet, og at vi er et godt supplement i leksehverdagen, sier Torgrim, som håper flere elever i Ålesundsregionen vil benytte seg av ENT3R.

Vil du melde deg på så finner du ENT3R i Ålesund her.

WordPress Ads