Til toppen

Hva skjer i helgen Ålesund?

Denne helgen er det nok en gang duket for en rekke arrangementer, konserter og happenings i Ålesund by. Stand-up, torskefiske, jazzkonsert, kick-off med AaFK og listen den bare fortsetter!

– Jeg gleder meg over å være tilbake i Ålesund, sier Christer Torjussen som denne gangen har med seg sitt soloshow “Midtlivs Christer” som ble skrevet under pandemien.

– Jeg synes det er veldig stas å få komme tilbake til Ålesund igjen. Byen som jeg besøkte for første gang i 2002. Siden den gang har det vært regelmessige show på Teaterfabrikken, og for aller første gang har jeg nå soloforestilling på Parken Kulturhus. Det er stas, sier komiker Christer Torjussen som har samlet mange gode minner fra Ålesund gjennom årene.

Millers og Teaterfabrikken

– Når jeg tenker meg om var nok den aller første gang jeg sto på scenen i byen på Millers, og det må vel være over 20 år siden nå. Uansett har Ålesund alltid tatt meg godt i mot på alle mulige måter. Det har blitt mange sene kvelder både inne i det aller helligste hos Astri Overaa på Teaterfabrikken. Et kontor og bakrom så til randen fylt med mad props, sceneeffekter, parykker og kostymer at riksantikvaren burde rykke inn og frede det som museum, sier han. Ikke minst har han gode minner fra etter showene ute på byen i godt selskap med andre komikere og lokale pokaler.

–  Nå som jeg har dratt litt på årene og midtlivskrisen har innhentet meg er det dog mindre fest og spetakkel. Sist jeg gjestet byen gikk jeg opp trappene til Aksla som seg hør og bør og var vel i seng før midnatt. Jeg pleier også å si til folk at «vet du, i Ålesund har de også et Freiaskilt som på Karl Johan, bare i litt mindre skala», humrer Torjussen som du opplever kommende fredag på Parken Kulturhus.

Andre arrangementer

Blir med Fiskerimuseet og Storeggen ut på eventyrlig fiske på Borgundfjorden

Denne helgen venter også en rekke byarrangementer. Ålesund Sentrumsforening inviterer til fiskekonkurranse på Borgundfjorden og aktiviteter i sentrum, AaFK lager kick-off på Terminalen, Borgund Dyreklubb holder åpent, det blir quiz på Jervellhuset, du kan høre Benny Borg på Teaterfabrikken, eller la deg inspirere av fengende jazz med Jazzsirkelen… Listen den bare fortsetter og går hopper du inn i vår store kulturkalender så får du full oversikt!

Opplev Ålesund: Ålesund sentrum har 300 butikker på gateplan, to kjøpesentre midt i bykjerna Ålesund Storsenter og Kremmergaarden, en rekke åpne gallerier, restauranter, kafeer, eget Bybad, og vi anbefaler alle å dra på oppdagelsesferd i sidegatene.  Bilen den gjemmer du i Aksla Parkering der 1000 plasser venter, eller inne i flere av byens parkeringshus. (Trykk på lenker for mer informasjon) 

Trenger du overnatting eller skal du booke bord på restaurant? Sjekk vår oversikt under “Opplev Ålesund” i menyfeltet.

GOD HELG!