Til toppen

– Fantastisk støtte fra lokalmiljøet

- Vi er så utrolig takknemlige for den fantastiske støtten vi har opplevd i lokalsamfunnet i etterkant av brannen før jul, sier styrer i «Barnas Hage» i Larsgården Solgjerd Hjelle Laugen. Denne uken dukket det opp nok en overraskelse da Sparebank 1 SMN komm på besøk med ei gave som gjorde alle hoppende glade!

De nye lekemattene fra Sparebank 1 SMN ble tatt imot med stor glede av barna i “Barnas Hage” i Larsgården.

– Vi er så utrolig takknemlige for den fantastiske støtten vi har opplevd i lokalsamfunnet i etterkant av brannen før jul, sier styrer i «Barnas Hage» i Larsgården Solgjerd Hjelle Laugen. Denne uken dukket det opp nok en overraskelse. Denne gang fra fra Sparebank 1 SMN. Ei gave som gjorde alle hoppende glade!

Alt forsvant

Det var like før jul i fjor at brannen tok tak i barnehagen og gjorde at de 78 barna i Larsgården stod helt uten plass å være.

– Alt forsvant. Det som ikke brant opp, ble så ødelagt at det ikke kan brukes. Heldigvis ble ingen skadet, og alt det som er ødelagt er kun materielle ting som kan erstattes, legger styreren til.

Hun får tårer i øynene når hun skal fortelle om dagene i etterkant.

– Det var bare en strøm av meldinger fra mennesker som brydde seg og tilbød hjelp. Fra barn og foreldre som har gått her tidligere, fra naboer og ja, alle, sier hun om folk som kom med alt fra klær, til leker og utstyr de hadde til overs.

Barnehagen ble totalskadd i brannen like før jul i fjor. Nå skal den rives før man bygger ny. På plass i nye lokaler hos Rollon
– Vi har i tillegg vært så utrolig heldige at idrettslaget Rollon stilte med lokaler og lånte ut klubbhuset sitt sånn at vi fikk en plass å være ganske raskt. Det ble noen tøffe uker med omstillinger og tilpasninger for både små og store i omgivelser vi ikke var vant til, men nå går det veldig bra og vi har fått på plass gode rutiner i den nye hverdagen, sier hun.

– Vi har også fått svært god hjelp fra våre naboer i Steinerskolen barnehage og Larsgården skole som gjør at vi blant annet har flotte uteområder til lek, legger hun til.

Nye matter til lek og kos
Denne uken fikk barnehagen overraskende besøk fra ansatte i Sparebank 1 SMN. Med seg hadde de ei gave pålydende 50.000 kroner til nye matter som barna kan boltre seg på. Og gjett om det ble tatt godt imot.

– Vi er så utrolig glade for at de ser oss og at de støtter oss på denne måten. Det er godt å kjenne at de virkelig bryr seg, og kommer med ei viktig gave som dette, sier styreren som er tydelig rørt av gaven. Det tar ikke mange sekundene før barna både hopper og turner rundt på mattene, som ikke bare er mjuke, men også gir viktig støydemping i lokalene.

Det tok ikke mange sekundene før mattene hadde funnet sin plass, og barna var i gang med lek og turn. Marthe Tafjord Janssen og Tillique Rørstad Røyset fra Sparebank 1 SMN lot seg rive med.

Regionbankssjef Marita Løvik Stadsnes er glad for responsen på gaven.

– Vi vet at denne brannen berørte veldig mange og ikke minst at det å erstatte utstyr på en, to, tre kan være veldig dyrt. Da vi, via noen i foreldregruppen, fikk vite at de ønsket seg matter, var det en selvfølge for oss å kunne bidra. Når man i tillegg ser den umiddelbare gleden dette gir, så er jeg ikke i tvil om at dette kommer godt med, sier hun om det hun omtaler som en hjertesak ikke bare for banken, men også for alle ansatte som synes det er godt å kunne få bidra.

 

 

 

Ny barnehage

Det er bare kort tid til man starter å rive det utbrente bygget, og alle kan begynne å se fremover.

– Vi håper å være tilbake og på plass i nytt bygg innen ett og et halvt år, som er tiden vi har blitt forespeilet, opplyser styreren som legger til at barna har vært godt inkludert i alt som har skjedd. I dag leker de ute, kun få meter fra området, og det hender seg at der kommer reaksjoner.

Barna leker i dag i området like ved den nedbrente barnehagen. Gjett om de gleder seg til at den nå skal “repareres”.

– Barnehagen vår brant, kan de fortelle og da bruker vi anledningen til å snakke om det som skjedde og om Brannbamsen Bjørnis som var her midt på natta for å slukke, sier Solgjerd.