Til toppen

FRAM med ny nettside

FRAM har lenge sett behovet for en mer brukervennlig nettbutikk som gjør det enklere for kundene å kjøpe billetter. Nå nærmer det seg lansering av den nye løsningen.

Politikerne ble orientert om status for for det nye tilbudet i møtet i samferdselsutvalget onsdag 1. mars.

FRAM har utviklet den nye nettbutikken i samarbeid med flere andre fylkeskommuner og kollektivselskap. I tillegg til å være mer brukervennlig for kundene, vil den nye løsningen også være enklere å oppdatere og videreutvikle.

– Nettbutikken vi har i dag oppfyller blant annet ikke kravene til universell utforming. Nå får vi ei løsning som vil fungere langt bedre også for de som har utfordringer med synet, forteller seksjonsleder for marked i FRAM, Toril Karlsnes.

Lanseringen vil skje i slutten av mars eller i april.

– Det er bare nettbutikken som blir endret i denne lanseringen, det blir ingen endring i dagens app eller om bord på buss og hurtigbåt, seer Karlsnes.

Karlsnes sier det kan være lurt å beregne litt ekstra tid første gang man skal kjøpe billett i den nye nettbutikken:

– Du må opprette en ny konto, så det er lurt å ha klart reisekortet, bankkort eller betalingsinformasjon og e-postadressa di, legger hun til.

Ny funksjon

Den nye nettbutikken får også en helt ny funksjon som heter «Kjøp for andre». Den kan man bruke dersom man skal kjøpe billetter for familiemedlemmer eller andre. Det blir også mulig å kjøpe periodebillettene FRAM Ung, FRAM Student og FRAM Voksen med denne funksjonen.