En aldri så liten JokerDet er aldri så gale at det ikke er godt for noe. Tunellstengingen til Godøya har gitt den lokale nærbutikken en skikkelig oppsving. -Dette har gitt oss en unik mulighet til å satse, forteller de til Bypatrioten.

Butikksjef Kari Valkve og Thomas Ertresvåg som er assisterende butikksjef hos Joker på Godøya.

Det er travle, men kjekke dager for teamet på Joker-butikken på Godøya. Ikke bare har de pusset opp nesten hele butikken. De har også frisket opp vareutvalget, til stor glede for de fastboende på øya.

-Vi visste jo at det ville ta seg noe opp etter at tunellene stengte, men at det skulle bli som dette hadde vi aldri drømt om. Første dagene var vi nesten skrapet for varer, så det var bare å hive seg rundt, forteller Thomas Ertresvåg. Han er assisterende butikksjef og i full sving med å etterfylle med varer. Det må man gjøre nesten hele tiden når man snakker om en generell omsetningsøkning på hele 40 prosent. 

-Enkelte uker er det faktisk mer, men gjennomsnittet viser rundt 40 prosent nesten fra dagen da de stengte tunellen og startet opp med kolonner, sier han.

(Fortsetter under)

Stort utvalg i frukt og bær er noe av det lokalbefolkningen kan nyte ekstra godt av.

Inne i butikken kommer den ene lokale kunden etter den andre forbi. De smiler og hilser mens de fyller handlevognene.

-Det at vi har hatt en sånn økning har jo gitt oss muligheten til flere løft. Vi har pusset opp, fått nye kjøledisker og ikke minst kan vi ta inn mye mer spesielle varer som gir oss et mye bedre utvalg, forklarer han og viser oss rundt.

-Det betyr jo at folk har oppdaget verdien av lokalbutikken sin, sier han.

(Fortsetter under)

Full rulle på varelageret hos Joker Godøya.

Kari Valkve startet hos Joker først som sommervikar i 2014 før hun ble butikksjef i 2017. Knapt ett år før det eksploderte med handel på den lokale butikken.

-Det sa bare pang. Jeg tenkte bare «shit» hva gjør vi nå, sier hun og ler.

-En ting er at vi kan ta mange løft og gi et bedre utvalg, men det er også svært kjekt at vi er gjenoppdaget som treffsted for alle som bor her. Den gode gamle stemningen er tilbake, sier hun.

-Enkelte er jo innom flere ganger om dagen, parerer Thomas.

-Det viser hvor viktig funksjon den lokale butikken på hjørnet har for mange. Vi håper jo også at kundene ser dette. At jo mer de bruker oss, jo mer kan vi tilby både av varer og gode kampanjer. Jeg håper inderlig det fortsetter. Vi har jo fortsatt enda ett år på oss før Godøy tunellen er ferdig, men målet er at de som nå handler her skal fortsette. At de ser betydningen av å ha oss her, sier han.

Bypatrioten heier.

For hva er kjekkere enn å ha det sånn? På ei øy? Å ha et sted hvor man ikke bare får det man trenger til middag, men der man også møter naboen og kan slå av en prat? Et sted der man faktisk ser hverandre…

(Se flere bilder under)

Gullkornbrødet fra Joker har vist seg å være et smart trekk. -Dette går det veldig mye av, sier Ertresvåg.

Mye å gjøre for assisterende butikksjef Thomas Ertresvåg som synes det er ekstra kjekke dager på jobben.

Den nye slushmaskinen er svært populær blant skolelevene på øya.

Blå himmel og nye varer på vei til Joker Godøya

De ansatte ved Joker på Godøya synes det er veldig kjekt at lokalbefolkningen har gjenoppdaget nærbutikken sin.