Elvevilt med Valldal NaturopplevingarTest deg selv og ha det vanvittig gøy sammen med Valldal Naturopplevingar. Vi hang på slep da ei gruppe turister skulle prøve juving for aller første gang. Her klatrer du langs fossefall, flyr høyt med zipline og bader. Beste av alt? Dette klarer de aller fleste!

Lokalene til Valldal Naturopplevingar som også er utgangspunktet for dagens tur til Gudbrandsjuvet, ligger sentralt i Valldal sentrum.

-Vi er veldig spente. Det vil si jeg er kjempenervøs, sier Katarina Lindøen-Kjellnes som sammen med sin mann Hans Fredrik har tatt turen fra Bergen. -Min mann fikk opphold på Juvet landskapshotell i 40-års gave. I tillegg har vi barnefri så nå er det bare å hoppe i det, sier hun.

Gruppen består av tilreisende fra London, Molde og Bergen. Felles for de alle er at det er aller første gang de prøver juving. Her får de instrukser før avgang.

Instruktør Stephane Beauche forkarer nøye hvordan utstyret fungerer. Dette er hans fjerde sesong som guide.

Simone Kwok har tatt turen sammen med en hel vennegjeng fra London. Hun gleder seg til en opplevelse noe utenom det vanlige. -Dette er første gang. Sånt har vi jo ikke i London. Der er det helt flatt. Det handler om å gjøre noe helt annet, og her er bare fantastisk flott, sier hun. Gjengen tok fly til Bergen og kjører til Trondheim fr de reiser hjem. I går var de i Geiranger hvor de suste rundt på fjorden i båt.

En liten biltur fra Valldal sentrum og det gjøres klart for dagens utfordring. Juving i Gudbrandsjuvet!

På veien venter både klatring og hopping i elv. -Det er flest europeere som oppsøker denne type opplevelse forteller instruktøren.

Deltakerne er godt sikret og instruktørene følger nøye med på alt som skjer.

Lite aner turistene som står trygt bak gjerdene ved det populære utkikksstedet...

...at bare noen hundre meter lengre ned utfordres både høydeskrekk og nerver.

Midt i partiet kommer de til en oase og kulp som er så vakker den kan ta pusten fra de fleste!. Til og med hardbarkede Sunnmøringer kom med et gisp her. Nå er det klart for bading, hopping og zipline!

Jihaaa! Lyden av latter og fryd fyller stedet når deltakerne hopper fra ulike platåer. Det høyeste er hele 12 meter!

GO! Når du er midtveis i svevet er det bare å sleppe taket, ellers bærer det rett i skogen ;)

Stephane driver vanntaxi for å hjelpe deltakerne over fra en side til en annen. -Selv om her ser stille ut, må man svømme på for å ikke drive videre ned i elva, forklarer han.

De aler fleste benyttet anledningen til å teste ziplinen. Her er det ingen kjære mor. Vil du opp er det bare å klatre!

I lufta!

Gruppen samler seg. Nå skal de begynne på siste del av turen som innebærer å svømme i strykene! Vi takker for følget og lover. Neste gang er vi med. Hele veien!

-Dette var bare fantastisk! Du snakker om mestringsfølelse, sier Katarina. Det skal sant sies at mannen Hans Fredrik tok spranget fra 12 meter!

Etter en fartsfylt dag spekket med inntrykk og opplevelser avsluttet vi med verdens beste bringebær sorbet!

Valldal Naturopplevingar  jobber hele året,  enten du ønsker å bli med på topptur, kajakk, rafting eller skitur. Midt mellom Trollstigen og Geiranger har de skapt et eldorado for alle som ønsker en aktiv ferie eller dagstur. De har tilbud til enkeltpersoner, grupper og firmaer. Ingen unnskyldning der altså! besøk hjemmesidene så ser du hva vi mener! 

Se også flere turtips fra Bypatrioten som har vært flere turer til Valldal og Tafjorden. Hvorfor ikke kombinere med overnatting, telttur eller på hytte? 

VALLDAL AKTIVITETSPARK

FAMILIEVENNLIGE MURI CAMPING OG HYTTEUTLEIE

BLÅTUR OG TELTLIV HOS VALLDAL CAMPING

KRAFT- OG SKREDSENTERET I TAFJORD