Blåtur og teltliv hos Valldal CampingÅ drive camping, gård og aktiviteter for tilreisende er slett ikke en 8-16 jobb konstaterer det unge paret, som selv står på hodet i høysesongen for at alle andre skal få en fin sommerferie. Vi har besøkt Valldal Camping. Et flott utgangspunkt for mange og innholdsrike opplevelser kun en og en halv time fra Ålesund by. 

Mathilde Knutsen Uri og Ole Henrik Uri driver campingplass både i Valldal og Ålesund. De er selv bosatt på gården kun noen hundre meter fra Valldal Camping. I høysesongen er det fullt kjør og da trenger vi alle timene i døgnet for å få endene til å møtes, forteller de.

På Valldal Camping er det nærmere 80 faste plasser. De har også stort sett ledig for drop-in besøk. -Det ordner seg alltid, sier Ole Henrik Uri.

Valldal Camping ligger ca 4 km fra Valldal Sentrum

Suset fra elven hører sommeren til

Den lille kiosken er populær blant de minste gjestene som gjerne handler litt sommersnop

-Vi har trolig verdens fineste teltplass helt nede ved elva, forteller Uri.

For de som ønsker en annerledes opplevelse har Valldal Camping laget en kort tursti som ender opp med villcamp i trærne.

Hvem kunne ikke tenkt seg ei natt mellom trærne her?

Noen korte steg fra Valldal Camping finner du en spennende teltleir.

Teltcamp i skogen i Valldal.

-Disse teltene er populære blant skoleklasser og grupper som skal på blåtur, forteller Ole Henrik Uri ved Valldal Camping. De samarbeider med en rekke andre spennende aktører og skreddersyr opplevelser.

Er det noen der oppe? Bypatrioten er på tur og lister seg opp til teltcampen.

-Denne hytten er helt unik. Den skal ha kommet til Ålesund med Keiser Willhelm etter bybrannen. Siden har den vært satt opp både to og tre plasser, men nå har vi den her, og her blir den, sier Uri.

"Børsen" heter hytten som skal ha kommet fra Tyskland til Ålesund etter den store bybrannen. I dag er den populær som overnattingssted i Valldalen.

Valldal Camping samarbeider med en rekke andre spennende aktører som tilbyr alt du kan tenke deg av spennende utendørsaktiviteter. For der er mye som skjer i Valldal og Tafjord. Se flere tips fra Bypatrioten: 

KRAFT- OG SKREDSENTERET I TAFJORD 

VALLDAL AKTIVITETSPARK 

FAMILEILIEVENNLIGE MURI CAMPING-OG HYTTEUTLEIE

ELVEVILT MED VALLDAL NATUROPPLEVINGAR