Søndagsåpen by!Det er hele to dager igjen av årets Båtfestival i Ålesund. Søndag er det nemlig klart for både VM finale på storskjerm og søndagsåpen by.

Søndag ventes tre cruiseskip til havn i Ålesund by som for anledningen er søndagsåpen.

Vi elsker når det myldrer av fastboende og turister i bygatene!

Tre cruiseskip til kai, VM-finale på storskjerm på Sankten og søndagsåpne butikken er bare noe av det som venter besøkende søndag 15. juli i sommerbyen Ålesund! 

Ålesund Storsenter, Kremmergaarden og en rekke enkeltstående butikker åpent fra 13.00-17.00. 

- Vi håper hele byen støtter opp om dette initiativet. Vi er gjerne med på å lage liv og røre for å vise frem turistbyen på sitt beste, sier Odd-Egil Igesund, senterleder på Kremmergaarden som sammen med butikkene på senteret frister med stort sommersalg og åpen kafé. 

Også på Ålesund Storsenter er stemningen god for søndagsåpen by. 

-Butikkene er godt i gang med årets sommersalg. Nyheter har også kommet på plass i hyllene, så vi er godt forberedt og håper folk tar turen til byen for å kose seg, sier Maria Gauffin ved Storsenteret. 

Ålesund Båtfestival har altså utvidet festivalen med en dag, og ved hjelp av en rekke samarbeidspartnere har de fått på plass rettighetene for å vise VM-finalen helt gratis for publikum på storskjerm på St. Olavs Plass. Sendingen starter kl. 15.00 og finalen kl. 17.00. 

Søndagsåpen by er et samarbeid mellom Destinasjon Ålesund & Sunnmøre, Ålesund Sentrumsforening og Bypatrioten.  

VM-finalen arrangeres av Ålesund Båtfestival i samarbeid med Lydkjelleren ved Erik Valderhaug og Ålesund Sentrumsforening ledet av Monica Molvær.