Lær om naturkreftene i TafjordEi aprilnatt i 1934 skjedde det som ikke skulle skje. Syv millioner kubikkmeter med fjell raste ut i Tafjorden. Flodbølgen som fulgte var på over 60 meter og raserte alt på sin vei. 41 mennesker mistet livet. Vi lever tett på naturen på Sunnmøre. Akkurat det kan du lære mer om dersom du besøker Kraft- og skredsenteret i Tafjord. 

Ta turen til Kraft-og skredsenteret i Tafjord. Her er det mye læring og aktiiteter for både små og store.

Tafjord Kraft sin aller første kraftstasjon er i dag omgjort til et opplevelses- og læringssenter.

Daglig leder David Kobza sammen med sommerhjelp Malena Olinge Linge Valdal

Vel inne kan du høre fortellinger om den dramatiske natten i april 1934. Dette er naturens krefter. En virkelighet vi omgir oss med her på Sunnmøre.

Avisforsidene henger tett i tett og beskriver den forferdelige ulykken.

41 mennesker mistet livet i skredulykken i Tafjorden. Med visshet om at dette en dag vil skje igjen hadde vi mye å prate med barna om.

I dag har vi syv ulike fjellpartier i Norge som er under overvåkning av NVE. På Kreft-og skredsenteret kan barn via lek lære mer om naturkreftene som rår. Her kan de prøve å plassere ut hus og se hva som skjer når skredet kommer.

Miniatyrhus i eget aktivitetsområde hos Kraft- og Skredsenteret i Tafjord.

Det er mye god læring i god lek. Her får barna selv teste naturkreftene.

Den gule sklien som med en svusj tar deg fra en etasje til en annen!

Naturfag, historie og forskning blandes lett sammen når barn får ta på, lese om og se på!

Gløtt ned i første etasje og den gamle maskinhallen til kraftstasjonen som er tatt vare på.

Nede i maskinhallen kan du se nærmere på turbiner og generatorer.

En av turbinene fra 1920

Her kan du også klatre og buldre. har du brattkurs er det fritt frem, men de ansatte kan også stille opp med sikring om besøkende vil prøve seg.

Har du enda ikke fått nok kan du også ta turen opp til spektakulære Zakariasdammen, en ti minutters kjøretur fra skredsenteret. Her arrangeres det også rappellering for de modigste i veggen som er 96 meter høy.

NB! Årets nyhet er to escape-rooms. Her blir du låst inne i en time og det er opp til deg/dere å løse oppgaven for å slippe ut. Må forhåndsbookes! 

Kraft- og Skredsenteret i Tafjord som går under navnet VILLE KREFTER på nett er en stiftelse eid av Tafjord Kraft og Norddal kommune.  Her inne finner du også det herlige utebadet i Tafjord. En perfekt kombinasjon for lek og læring og en flott dagstur for alle i Ålesundsregionen. Ta gjerne også turen opp til Zakariasdammen. 

Vakre Tafjord ligger bare 20 minutter fra Valldal sentrum. Hvorfor ikke lage en kombinasjon og inkludere overnatting? Se flere tips fra Bypatrioten. Les mer:

VALLDAL AKTIVITETSPARK

BLÅTUR OG TELTLIV HOS VALLDAL CAMPING

FAMILIEVENNLIGE MURI CAMPING OG HYTTEUTLEIE

ELVEVILT MED VALLDAL NATUROPPLEVINGAR