Til toppen

\ loading=

Bypatrioten lanserer nytt nettsted

Det har vært hektiske dager i innspurten oppe på loftet i Tolbugata 2. Det er her lokale «Up & Away» holder til, selskapet som har holdt godt i trådene i de seks månedene utviklingsarbeidet med de nye sidene til Bypatrioten har foregått.

Bypatrioten lanserer helt nytt nettsted i tett samarbeid med Up & Away

Tenk det! Vi har fortalt gode historier fra fortauskanten i Ålesund i nøyaktig 10 år! Det begynte i det små med løst format og fremsnakk på Facebook, før vi hekta på både nettside og Instagram.  Og deretter har det bare utviklet seg videre.

NÅ er vi superstolte av å lansere en ny nettløsning, i tett samarbeid med Up & Away som skal gjøre det enda enklere og mye mer spennende å finne alt vårt stoff om Ålesund by.

Perfekt samarbeid

Up & Away-teamet i toppen i det gule bygget er helt klare på at dette har vært både spennende og gøy.

–Både Bypatrioten og Up & Away er levende opptatt av å bygge by, skape byidentitet og veldig glade i tilbudene i sentrum. Det å slå hodene sammen for et felles mål med å bygge denne nettsiden har vært en gavepakke av de sjeldne. Det har vært mye glede og entusiasme fra vår side, sier Jostein Dahl Gjelsvik.

For Bypatrioten har det i utviklingsperioden skjedd mye mer bak kulissene enn det som er synlig på siden.

– Dette har vi lagt mye ressurser i. Det handler ikke bare om å bygge et nettsted, men også om å rigge Bypatrioten på en god måte som gjør oss best mulig rustet for nye 10 år. Det handler om profesjonalisering i alle ledd, og å heve seg hvert fall tre hakk, sier Trine Klemetsen i Bypatrioten.

Bypatrioten har fremsnakket gode saker, prosjekter og koblet bylivet sammen i 10 år. Det feires med et helt nytt nettsted.

Bypatrioten har fremsnakket gode saker, prosjekter og koblet bylivet sammen i 10 år. Det feires med helt nytt nettsted.

Ny plattform for annonsering.

Det er ikke bare innholdet som blir mer synlig. Også annonseoppsettet er betydelig oppgradert
 
– Vi har rigget Bypatrioten for å kunne tilby annonseprodukter som er fleksible og enklere å håndtere. Det gir større forutsigbarhet og aktualitet for annonsørene. Mange virksomheter har ønsket seg synlighet via Bypatrioten sine flater. Nå har vi gjort tilpasninger som skal innfri dette, sier Stefan Olsen i Up & Away som selv jobber med tilpasset og digital synlighet for bedrifter.
 
Han har brukt god tid på å analysere innholdet og kanalene til Bypatrioten.  Flere av funnene har overrasket.
 
– Vi visste jo fra før, at Bypatrioten er en viktig stemme, men når vi ser lesertallene er det også tydelig at de har jobbet stødig med godt innhold over lang tid.
 
– I løpet av de to første månedene i år, har Bypatrioten hatt en formidabel vekst i antall sidevisninger sammenlignet med samme periode i fjor. Vi snakker om en økning på 45 prosent, sier han.

– Vi ser potensialet i det Bypatrioten holder på med.  For oss er derfor dette samarbeidet mer enn bare et kundeforhold. Vi har valgt å investere i dette fordi vi ser en felles verdi. Ved å konsentrere seg om godt lokalt innhold og en positiv innfallsvinkel har Bypatrioten skapt en helt unik kanal. For næringslivet og annonsører handler det om å være en del av en positiv assosiasjon. Det gjør annonsørene best i flater der publikum har et genuint og ektefølt engasjement.

– Å kjøpe synlighet via Bypatrioten kan på mange måter sammenlignes med å sponse et idrettslag eller ei velforening. Du støtter opp om et bedre lokalsamfunn, en bedre by og region, sier Olsen. Nå får annonsørene i tillegg bedre innsikt og analyse på det de investerer i, legger han til.

Spennende lansering
– Jeg blir jo veldig glad for å høre det Stefan sier. Vi i Bypatrioten har aldri latt oss styre av klikk eller «likes». For oss er det viktigst å formidle de gode historiene som bidrar til å skape forståelse eller gir lokale ringvirkninger. Vi har sagt det før: Er det «for en bedre by» så skal vi jobbe med det, eller skrive om det. Da er vi helt avhengige av gode støttespillere og annonsører som skjønner prosjektet. Så får jo annonsørene reell synlighet og markedsføring tilbake, sier hun.

Klemetsen gleder seg over at prosjektet nå er i mål og den nye nettsiden er «på lufta». Men Bypatrioten puster ikke med magen helt enda.

– Alle som har holdt på med dette vet at nå blir det timer og dager til å luke unna uønskede «bugs» og andre ting vi ikke helt har forutsett. Men det er bare en del av gamet, ler Klemetsen.