Vil være her for folk(Annonse) -Byfjellet og trappene er et svært viktig turområde fra før, og kanskje enda mer nå som vi ikke får lov å ha besøk hjemme. Derfor vil vi på Fjellstua fortsette å ha åpne dører, selv om vi må endre litt på åpningstidene i denne perioden, sier daglig leder Ann-Helen Støbakk. 

Trappene til toppen av byfjellet, midt i Ålesund sentrum, er et viktig turområde for mange. Fjellstua som ligger i enden av de 418 trappetrinnene opplyser nå om at det fortsatt blir mulig å få benytte toaletter og handle mat på toppen.

-Vi har som mange andre måttet snu litt på oss nå som situasjonen er som den er, men vi er heldige som har eiere i ryggen som vil at Fjellstua skal holde åpent for folk, sier Støbakk som opplyser om at de endrer litt på tidene.

Det gjelder i første omgang for de 14 dagene som de gjeldende restriksjonene pågår.

-Vi vil fra i dag av ha åpent alle dager 12.00-17.00 bortsett fra torsdager hvor vi strekker oss litt lengre med åpningstid fra 12.00-19.00. Torsdagene er det nemlig potetball på huset, noe som er veldig populært. Mange kommer også hit for take-away, så det tilbudet ønsker vi å videreføre, sier hun og legger til at de har fullt fokus på smittevern. 

-Det har vi hatt hele veien. Vi er heldige som har store og oversiktlige lokaler, og vi anbefaler alle som kommer til å bruke antibac samt registrere seg med QR koden som vi opplyser om ved inngangen, sier hun. 

De fortsetter med vanlig beholdning i disken. 

-Vi merker selvfølgelig på antall besøkende at folk er mer forsiktige, men for oss er dette også en del av dugnaden. Det å sørge for at vi har nok mat i disken til at turgåere kan kjøpe med seg en kaffe eller et rundstykke eller bare gå ut med informasjon nå sånn at barnefamilier på tur vet at de kan benytte toalettene her, sier hun.