Stenger Lyst for helt nytt konseptI fire år har Ivar Breivik og XL Gruppen drevet det rundt ti år gamle spisestedet Lyst i Kongens gate. Nå skal Lyst forsvinne til fordel for et helt nytt konsept han har ståltroa på.

Ivar Breivik og XL Gruppen stenger Lyst for å satse på et helt nytt konsept. -Lyst skal bort. En skal ikke kjenne seg igjen når en kommer inn døra en gang på vårparten, sier Ivar Breivik.

-Har du ikke Lyst lenger Ivar?

-Å joda. Det står ikke på lysta, men nå har jeg tatt et valg rundt et konsept jeg har gått og tenkt på lenge. Derfor stenger vi nå Lyst, sier restaurantøren Ivar Breivik, som også driver MILK, Elefante og XL Diner.

Ivar Breivik holder kortene svært tett, men er sikker i sin sak.

-Ja, dette er jeg sikker på. Har faktisk aldri vært mer sikker på et konsept, men det er hemmelig en stund enda, sier han, men kan avsløre en ting.

-Dette er noe helt nytt i Ålesund. Og jeg har ståltro på at det vil falle i smak.

-Men er det ikke litt vemodig å ikke ha Lyst lenger da?

-Jo, men det har vært litt slik med Lyst at vi har skiftet litt på menyen. Nå må Lyst bort. Hele identiteten faktisk, slik at vi kan komme med det nye konseptet som skal leve sitt eget liv.

-Hva skjer nå i lokalene?

-Nå rives alt ned. En skal ikke kunne kjenne seg igjen når alt står ferdig med det nye konseptet.

-Og når skjer det?

-Der er vi litt mer usikker. Det vi kan si er at vi skal ha med oss våren og sommeren. Da skal vi være klinkende klar.

Ivar Breivik og XL Gruppen benytter perioden med korona til å ta disse grepene, og pandemien preger også de øvrige restaurantene.

-Vi bruker bevisst denne perioden med pandemi til å gjøre dette. Nå kom det jo ekstra innstramminger, noe som gjør at det er umulig for oss å holde åpen MILK og XL Diner så lenge vi ikke får servere alkohol.

Imidlertid holder vi åpen Elefante i Kongens gate, noen må jo servere mat.

Vi ser at det er mange tilreisende til byen, og ikke minst at mange enslige trenger å komme seg ut å møte folk. Vi opplever at denne gruppen søker mer kontakt, og det kan vi møte dem med på Elefante.

Samtidig har vi sett økt etterspørsel for take-away, forteller han.

Bypatrioten gleder seg til å se hva han har funnet på denne gangen, i byen som har fått et solid rykte på seg, faktisk over hele landet, når det kommer til utvalg og kvalitet på spisesteder!