Deler ut en million til talenter(Annonse) SpareBank 1 SMN skal dele ut en million kroner i stipend til unge talenter fra Midt-Norge. Regionbanksjef Marita Løvik Stadsnes mener det er ekstra viktig å heie på ungdommen som rammes av koronapandemiens konsekvenser.

Regionbanksjef Marita Løvik Stadsnes skal dele ut en million kroner til unge talenter

Har du et spesielt talent for idrett, kultur, gründerskap eller faller du inn under åpen klasse? Søknadsfristen er 1. februar. (Arkivfoto fra forestilling med Ålesund ballettskole tatt av Anne Marthe Vestre Berge)

Dette blir 24. gang SpareBank 1 SMN arrangerer prisutdelingen. Siden starten i 2003 har det blitt delt ut over tolv millioner kroner i stipend, fordelt på over 500 talent.

-Stipendet deles ut til unge i alderen 18-30 år, med et særlig talent innen idrett, kultur og gründerskap samt åpen klasse for andre typer talent. Vinnerne mottar stipend på 40.000 kroner og blir kåret etter nøye vurdering av fagjuryer, forklarer hun og oppfordrer samtidig lokale ungdommer til å søke.

Målet med SpareBank 1 SMN Talentstipend er å løfte frem, utvikle og inspirere unge talent fra Midt-Norge, slik at de lettere kan nå sine mål.

- Koronasituasjonen er krevende for de unge, og det er viktig for regionen vår å ha unge talent som viser vei og inspirerer andre. Samtidig vet vi at det er utfordrende å forfølge sine drømmer når verden står midt i en pandemi. Vi ønsker å være heiagjeng for noen av dem som våger å satse, sier hun og opplyser om at søknadsfristen går ut 1. februar.

For å søke gå hit! 

Her ser du oversikt over noen av de som har mottatt stipend tidligere.

Kanskje har du et spesielt talent som kommer andre tilgode og du drømmer om å bli instruktør?