Til toppen

\ loading=

– Vi skal få servert folk!

- Dette kommer på ingen måte på et godt tidspunkt, med både strålende sol og åpne uteserveringer, men vi i serveringsbransjen er vant til å takle det meste. Vi skal få servert folk denne gangen også, sier Ronny Kolvik på Bro om streiken som også rammer de store bryggeriene.

– Vi skal få til dette også. Vi har mye å velge i, så får vi bare håpe at streiken ikke blir langvarig, sier Ronny Kolvik hos Bro i Ålesund som ser frem til ny uke med strålende sol og godt med besøk på uteserveringen ved Brosundet.

I dag kom meldingen om streiken som rammer ulike bransjer over hele landet. Også de store bryggeriene, noe som kan gi problemer med tilgang på blant annet øl. I Ålesund stråler folk om kapp med solen om dagen og uteserveringene har akkurat åpnet dørene for sesongen, men streiken bekymrer foreløpig ikke de ulike aktørene vi har snakket med.

– Det blir nok litt hektisk organisering hos serveringsbransjen i morgen mandag, men vi får først og fremst bare håpe at dette ikke er langvarig, sier Ronny Kolvik hos Bro. De er en av flere aktører som har åpnet uteserveringen for sesongen og som gleder seg over fantastisk vårvær med lite vind om dagen. Det betyr også besøk av mange blide gjester på uteserveringene i Jugendbyen.

– Vi har jo akkurat fått nyheten, men vi har stor tro på at vi skal få servert gjester som ønsker å nyte soldagene i Ålesund, sier Ronny Kolvik hos Bro.

Eksperter på å tilpasse oss

– Vi må nesten bare se an situasjonen, men jeg er helt sikker på at vi skal få servert folk. Vi har foreløpig en god del i hus, så har vi også en rekke småskalaprodusenter som vi gjerne kan fronte litt ekstra. Så er der jo sånn at det er mye annet å velge i enn akkurat øl om en først ønsker å sitte ute i solen, sier han og legger til at denne bransjen er eksperter på å tilpasse seg. – Det vil ikke bli lett å hindre oss i å nyte både folkelivet og uteserveringene i byen nå som været er som det er her. Vi ruster oss hvertfall for ordinær drift den kommende uken og har åpent ute som vanlig tirsdag-lørdag fra kl. 14.00, sier Kolvik.