Til toppen

\ loading=

Lokale kunstnere til KHÅK

Det loves en mangfoldig og spennende kveld i KHÅK når Karin Augusta Nogva og Bent Erik Myrvoll inviterer til åpning av sin felles utstilling «The Floating World» torsdag 20. april.

Karin Augusta Nogva og Bent Erik Myrvoll er klare med utstillingen «The Floating World» på KHÅK i Ålesund sentrum.

Med en sammenstilling av nye og eldre verk som skaper ny mening kommenterer kunstnerduoen kampene om naturverdier, jordsmonn og landområder som vi er vitne til i verden i dag. Det uttrykkes gjennom blant annet kampdrakter og våpen støpt i epoksy. Med sine samfunnsaktuelle innfallsvinkler til kunsten er det mye å ta utgangspunkt i for Ole Torp, som skal lede kunst- nersamtalen som live-streames kl. 18.00. Han er kjent fra NRK-programmet Torp, og går uredd inn i kunstens verden denne torsdagen.

Med utgangspunkt i Ålesund

Til tross for en tematikk som er samfunnsaktuell langt utenfor lokale grenser, har kunstnerduoen tatt utgangspunkt i Ålesund og Jugendstilen i utstillingen. Gjennom bruk av lokale, egenfremstilte fargepigmenter fra jordsmonnet og ulike eksperimenteringer innen brenning og utskjæring i tre, vil kunstnerne vise vei mot en mer bærekraftig fremtid i sin kunstneriske materialhåndtering.

Utforskingsarbeidet vil resultere i romlige moduler med egenproduserte fargepigmenter, treskulpturer og grafiske arbeid i tresnitt-teknikk. Nogva stiller blant annet med tekstiler inspirert av japansk kunst og kultur, og Myrvoll vil vise monumentale abstraherte maleri der fargen er hentet ut fra den rike fargeklangen som finnes i naturen. Flere knytter Myrvoll til den velkjente kunstambulansen, og vi kan røpe at det også dukker opp en ny og annerledes kunstambulanse i KHÅK på åpningsdagen.

Gjennom sine teknikker vil kunstnerne vise vei mot en mer bærekraftig fremtid i sin kunstneriske materialhåndtering.

Brennende engasjement

Kunstnerne har på hver sin måte et brennende engasjement for kunsten og dens viktige rolle i både samfunnsdebatten og verdenshistorien. KHÅK gleder seg til å vise en utstilling som ikke bare presenterer deres selvstendige arbeider, men som undersøker hvilke nye forbindelser og ny mening som oppstår når ulike kunstnerskap settes i dialog med hverandre.
Nogva har sin utdannelse fra Kunsthøgskolen i Bergen (MA 2006) og Edinburgh College of Art (2000), Myrvoll fra kunst- akademiet i Stockholm, under spesialfeltet; kalkbaserte teknikker, secco- og freskomaleri, stuccolusstro, samt restaurerings- teknikker på muralmaleri.