Til toppen

\ loading=

Gleder seg til juleshow i Ålesund

I dag kom nyheten om det som blir den aller første satsingen for den nye scenen på Løvenvold Theater. Juleshow med trioen Terje Sporsem, Hilde Marie Kjersem og Are Kalvø. De er i full gang med å kna tekster og ideer og lover både god musikk, humor og overraskelser.

Terje Sporsem, Are Kalvø og Hilde Marie Kjersem er klare for juleshow på nye Løvenvold Theater. Første forestilling er 26. oktober og deretter går det slag i slag.

De var i dag samlet fysisk, for aller første gang, på pressesleppet som var lagt til Hotel 1904. Like over gaten fra teateret. Bordene var for anledningen dekket med deilig gløgg, mandariner og pepperkaker. Vi måtte rett og slett bare late som om at det ikke er lenge til jul og være med på leken. Noe som ikke vanskelig med denne gjengen.

– Vi er jo «in the making» nå, det er fortsatt tidlig i løpet, men noen av ideene har satt seg. Så fikk jeg faktisk to nye da jeg stod inne på scenen tidligere i dag, sier Are Kalvø som ikke var vanskelig å be da Sporsem tok kontakt for å høre om han kunne tenke seg å være med.

– Jeg sa vel jeg skulle tenke på det, noe jeg gjorde fortløpende. Før samtalen var slutt hadde jeg takket ja, legger han til og de ler. Latteren sitter som forventet løst hos de to komikerne. Vel, hos alle tre.

For med seg på laget har de også musiker Hilde Marie Kjersem som ikke legger skjul på at hun beveger seg inn på et litt ukjent territorium sammen med Kalvø og Sporsem.

– Jeg kan jo risikere å ikke bli tatt seriøst etter dette, sier hun med glimt i øyet og legger til at hun trolig sa ja allerede før spørsmålet om deltakelse kom.

– Dette ville jeg selvfølgelig være med på, sier Kjersem som også skal spille konsert i hjembyen Ålesund nå i helgen. Noe hun alltid gleder seg til.

– Det å spille i Ålesund, gir en helt egen nerve, og noe jeg alltid synes er kjekt.

Trioen i samtale med daglig leder Kathrine Synnes Finnskog.

Blitt en av de beste byene å gjøre humor i

Kalvø har en litt annen oppfatning av publikumet i Ålesund. Eller har hatt blir kanskje mer rett å si.

– Da jeg var yngre så måtte vi alltid reise fra Stranda til byen om vi virkelig skulle ha noe. Kino, polet eller om vi bare skulle på en platebutikk, ramser han opp. Og det var alltid sånn at når ålesunderne kom til oss for å spille fotball, så kom «klysene fra byen», humrer han om oppveksten et lite stykke unna Ålesund by.

– Når det kommer til publikumet så har faktisk Ålesund alltid vært en av de vanskeligste byene å gjøre humor i. Men her har det virkelig skjedd noe de siste 10-12 årene. Nå opplever jeg at dette er en av de aller beste byene å spille i. Det er både overraskende og veldig, veldig kjekt, sier han.

Posering for lokal presse og fotografer må til. 

Julestemning og gåsehud

Selv om det garantert blir mye humor og påfunn så lover de også at publikum skal få godt tak på julestemningen.

– Med Hilde Marie på laget så har vi gåsehudgarantien på plass, sier Sporsem og praten flyter lett over til hva julestemning betyr også for de tre som skal stå på scenen.

– Jeg reiser jo alltid mye med jobb like før jul, så for meg er det gjerne de små tingene. Som når jeg endelig bare kan sette meg ned og kjenne på at jeg har landet. Også mat. Maten er superviktig, sier Sporsem som legger til at han ikke har noe til overs for nyskapende pinnekjøtt. Den tradisjonen tuller man ikke med, sier han.

For Kalvø er det tiden før jul som er det store. Gjerne fra medio oktober og helt frem til lille julaften.

– Jeg elsker når folk er ute, kommer sammen, det serveres god mat og drikke og man har på seg dressen fra i fjor som gjerne har krympet litt. Da koser jeg meg. Det er rett og slett for lite julebord i hverdagen. Den fasen kan bare strekke seg fra tidlig september for min del, legger han til.

For Hilde Marie er det bare en ting som gjelder for at julen skal være komplett. – Pappa sin svineribbe, kommer det kontant.

Billettene til showet sleppes torsdag og det er foreløpig lagt ut 15 forestillinger.

Spente arrangører

– Det er deilig å være i gang i dette unike lokalet. Så er vi veldig spente på galleriet som nå blir en egen avdeling, med egen bar, der man kan reservere hele avlukket med 68 seter. Her kan man for eksempel benytte showene som en del av et firmaarrangement, forteller Idar Giskegjerde i Momentium om det som da må bookes direkte og ikke via billettsystemet.