Til toppen

\ loading=

Endelig Rustløsern autoslalom igjen

Liker du motorsport og bilkjøring? Da kan Rustløsern autoslalom være noe for deg. For lørdag skal det skje, for første gang på flere år.

Daggen Halkjelsvik i NAF avd. Ålesund og omegn gleder seg til endelig å kunne arrangere autoslalom på Ålesund Motorstadion igjen. For lørdag skal det skje.

-Vi har hatt ei tørke på seks syv år, så nå er det godt å komme igang med aktivitet igjen, forteller Mr. motorsport,  Daggen Halkjelsvik i NAF avd. Ålesund og omegn, som står for arrangementet.

Flere løp

-Nå arrangeres det hele gjennom Motorsport Norge, og vi har satt opp åtte løp her på Sunnmøre i år. Og da snakker vi om Sunnmørscup, NM, Snøfresern, Neglespretten og Ribbeløpet. Sistnevnte i romjula, forteller Daggen om løpene med sine fantasifulle navn.

Men nå først er det altså Rustløsern det er snakk om, og da er det autoslalom som skalnarrangeres på motorsportarenaen i Olsvika, Ålesund Motorstadion.

-Her er det snakk om ei løype med fartsreduserende hinder deltagerne skal forsere.
Meningen er at sjåføren skal bli bedre kjent med bilen, og hvordan den oppfører seg når en får utfordringer.

Bli en bedre sjåfør

-Med andre ord så er dette også et trafikksikringstiltak?

-Ja. Resultatet blir en tryggere og bedre sjåfører på veien, forteller han.

Reglene er enkle. For her settes det opp kjegler der en får tillegg i tid for hver kjegle en kjører på. For i Autoslalom går det på tid.

-Løpet er satt opp med reglementet for Autoslalom, og en får to sekunder ekstra for hver kjegle en tar.
Alle får kjøre tre ganger, der den dårligste tiden strykes, sier han.

I autoslalom skal en forsere kjegler på banen, og en får tillegg i tid for hver kjegle en kjører på. Foto: NAF avd. Ålesund og omegn.

-Hvem kan delta på dette?

-Alle med gyldig førerkort for bil kan melde seg på. Og det er gratis å delta.
Og så må en ha en bil som er godkjent og registrert. Prøveskilt går ikke, og en må ha eiers tillatelse om en bruker noen andre sin bil.

-Det blir satt opp seks klasser.
Klasse 1 for standardbiler, klasse to for modifiserte biler, klasse 3 for debutanter, klasse 4 for elbiler, klasse 5 for rallybiler og klasse 6 for veteranbiler over 30 år.
Og det blir premiering på de tre beste i alle klasser, forteller Daggen.

Bilførere som er påmeldt må være på plass 13.30 lørdag, for 14.00 går starten, og det hele er gratis også for publikum.

NAF avd. Ålesund og omegn har opprettet et arrangement på Facebook for de som er interessert, og som vil ha mer informasjon om løpene og påmelding.