Til toppen

\ loading=

Sjekk vårens trender fra Kremmergaarden

Se opp for friske farger! Vi i Bypatrioten er altså så glade for vedvarende sol og deilig vår i luften at vi tok runden for å hente inn noen deilige shoppingtips fra butikkene i byen. Vi startet runden vår på Kremmergaarden hvor de merker at vi nå har kommet ut av hiene og er klare for å både samles og fornye oss. Les mer:

De ansatte hos Binderiet på Kremmergaarden gleder seg over vårens trender, men slår også et slag for fargene og varene som gir glede hele året!

Kos og miljø hele året

Inne hos Binderiet treffer vi Stine Kildehaug som er i gang med å sortere puter i alle verdens deilige farger i hyller og vinduer inn mot fellesarealet som freshes opp.
– Nå skal vi på med friske farger og gjerne pastell. Så er det jo også det som varer hele året uavhengig av årstiden, legger hun til og viser oss noen av sine absolutte favoritter for denne våren.

 • Pappelina-matter. En absolutt vinner som kan brukes både inne og ute.
 • Rørospledd. Dette er kvalitet og hører med til kveldene på terassen eller i naustveggen. Kan brukes hele året.
 • Grønne planter. Friske grønne planter gjør noe med både oss og innemiljøet.
 • Ruglete vaser. Nå skal overflatene gjerne ha struktur.
Morris på Kremmergarden merker at folk gjør seg klare for både korte og lange turer.

Ut på tur

Hos Morris merker man at folk gjør seg klare for både ferie-og fritidsreiser, selskap og festivaler. Farger gjør seg absolutt gjeldende også her.

– Folk velger gjerne kofferter med farger som skiller seg ut. De skal være lette å se når man er på tur. Skille seg ut fra mengden, forklarer June Fagervoll som tar utfordringen om å finne de beste anbefalingene og vårtipsene på strak arm.

 • Koffert. En god koffert er viktig når en skal på reise.
 • Matchende sett med bag og toalettveske. Populært hos alle.
 • Små vesker til mobil, penger og kort.
 • Farger. Vesker i knall gul, grønn og rosa er bestselgere.
Hos Vinmonopolet frontes ikke enkeltprodukter, men de forteller gjerne om trendene som beskrives som lyse og lette. 

Alkoholfritt i vinden

Dager med sol og bedre temperaturer merkes godt også inne hos Vinmonopolet. Nå skal vi helt tydelig  kose oss med mat og drikke, gjerne utendørs og samle venner og bekjente. Ann Merete Kalland har god innsikt på både trendene og favorittene og hjelper oss gjerne med gode tips.

– Trenden er lys og lett. Det skal være rosé, bobler og hvitvin, sier hun om det som det går mest av, spesielt i byen.  Så er det nå sånn at vi selger mer og mer av alkoholfrie alternativ. Spesielt gjelder det blant ungdommene. Også når det gjelder selskapeligheter så ser vi at folk legger mer i forberedelsene enn å servere kun brus. De lager gjerne gode alkoholfrie drinker og serverer bobler også der, forteller hun.

I år skal vi kle oss i farger og mønstre, forteller Hege Svanøy hos Lindex.

Blomster, farger og lin

Vi spretter ned trappene fra Vinmonopolet og innom Lindex, der vi treffer Hege Svanøy. Hun betjener kunde på kunde før vi får listet oss til og spørre litt mer om vårgarderoben. Hva er årets «must have» når som vi lister oss mot sommer og sol. Hun er ikke vanskelig å be. Og vipps er vi i gang med dagens shopping mellom stativene. Her er anbefalingene.

 • Sommer- og vårkjoler med farger og mønster.
 • Lin og strikk. Gjerne i kombinasjon. Både linbukser og skjorter blir en hit i vår.
 • Blazer. En virkelig «must have».
 • Omslagskjolen som kan brukes til alt.

Ble du inspirert? Bylivet venter!

Ålesund sentrum har over 300 butikker på gateplan og i byens to kjøpesentre Kremmergaarden og Ålesund Storsenter. I tillegg venter opplevelser, urbane byrom, kafeéer, restauranter og gallerier.