Things to do in AalesundSommeren står for døren. Skal du være turist i egen by eller får du besøk av noen som du ønsker å ta med ut på opplevelser? Vi har satt sammen ei liste med tips og inspirasjon til sommeraktiviteter i Ålesund by! Les mer: 

Besøk de nydelige selene på Atlanterhavsparken i Ålesund

ATLANTERHAVSPARKEN

Det store akvariet på Tueneset i Ålesund er alltid en favoritt! Med aktiviteter både inne og ute går man aldri tom for ting å oppdage. Den store tanken med dykkershow, selbassenget, lekne otere, pingviner og stort uteområde gjør at både små og store kan trives i timesvis.

MER INFORMASJON OM ATLANTERHAVSPARKEN

Ta turen til Museumshaugen midt i Ålesund sentrum. Her blir det egne aktiviteter hver fredag hele sommeren.

AALESUNDS MUSEUM

Museet som ligger midt i Ålesund sentrum forteller historien om Ålesund by. Om bybrannen og Brudeegget. Denne sommeren byr de på ekstra aktiviteter hver eneste fredag. Her kan du lage din egen drage, spille krokett, lappis eller besøke fotografen. Salg av is, brus og kaffe som kan nytes i parken med utsikt utover hele sentrum og enda forbi.

MER INFORMASJON OM FREDAG PÅ MUSEUMSHAUGEN

Lei kajakk og utforsk vakre Ålesund!

LEI KAJAKK ELLER PRØV SUP BOARD

Fra aktivitetssenteret midt i Ålesund sentrum kan du leie kajakk, SUP brett, eller sykkel og ta deg rundt i nærmiljøet på en helt unik måte. 

MER INFORMASJON OM UTEGUIDEN

 

WILDLIFE SEA SAFARI

Se Ålesund fra sjøsiden, besøk selkolonier og opplev lundefugl og havørn på fuglefjellet Runde. Få gode historier og opplev den utrolige naturen i området rundt Ålesund. Turen foregår i åpen RIB som tar deg med på en fartsfylt opplevelse. Daglige avganger kl. 10.00 og 18.00 frem til 19. august.


MER INFORMASJON OM SEA SAFARI

Nyt denne utsikten over Ålesund by fra Fjellstua på toppen av byfjellet.

TRAPPENE TIL FJELLSTUA

Ta beina fatt de 418 trappetrinnene fra byparken til toppen av byfjellet. Halvveis på ruten finner du utkikkspunktet «Byrampen». Gjør klar mobilen for en uforglemmelig selfie med Ålesund by i bakgrunnen. Ta turen helt opp til Fjellstua som har åpent med servering.

MER INFORMASJON OM FJELLSTUA

 

Ørjan Liavåg og Henrik Overaa Bjørnson i årets sommershov "Finn fem feil".

SOMMERSHOW PÅ TEATERFABRIKKEN

Gå ikke glipp av årets sommershow på Teaterfabrikken i vakre Moloveien. Hvert år settes det opp nytt show som spilles torsdag-lørdag. Årets forestilling heter «Finn fem feil» og byr på alt fra sang, stand-up, sketsjer, humor og alvor i god blanding.

MER INFORMASJON OM SOMMERSHOWET

Musikkfestivaler og herlige gatefestivaler står i kø i Ålesund by!


FESTIVALTID I ÅLESUND

Festivalbyen Ålesund leverer opplevelser og aktiviteter på rekke og rad. Sommerfesten, Jugendfest med MiniJugend, Ålesund Båtfestival og Den Norske Matfestivalen venter i sommermånedene!

MER INFORMASJON OM FESTIVALENE

Bli med de dyktige guidene til Ålesund Guideforening på tur i Ålesund sentrum.

GUIDET TUR I SENTRUM

Bli med Ålesund Guideforening på bytur. Avgang hver dag kl. 12.00 med avgang fra Turistinformasjonen på Skateflua. Her får du høre interessante historier om Ålesund by, historie, næringsliv, bybrann, arkitektur og dagens Ålesund. Kr.125.- for voksne. Barn gratis.

BYTOGET

Sett deg på bytoget og bli med på rundtur i egen by. Guiding på åtte ulike språk.Tider og avganger påvirkes av cruisetrafikken, men følger du linken under finner du oppdatert informasjon.

MER INFORMASJON OM BYTOGET

VIEW THE FJORDS

Ny turistkino som viser film hvert 30. minutt. Bli med på en magisk reise i Ålesund og på Sunnmøre. Se spektakulære bilder fra fjord og natur. Du trenger ikke være tilreisende for å oppleve dette. Her blir man imponert uansett.

SE MER OM VIEW THE FJORDS

Besøk Jugendstilsenteret og Kube i sommer.

JUGENDSTILSENTERET OG KUBE

Kunstmuseet KUBE og Jugendstilsenteret er så mye mer enn det du forbinder med et ordinært museum. Her kan du selvfølgelig oppleve historien om Ålesund by og jugendstilen, men også la deg imponere av jazzkonserter, gå på kafé og være med på aktiviteter som gjenspeiler en urban by. Guidet omvisning hver søndag frem til 30. september.

MER INFORMASJON OM JUGENDSTILSENTERET OG KUBE

Møt fantastiske butikkeiere i byens mange nisjebutikker. Her fra Skipshandler Sverre Eidsvik i Apotekergata.

SHOPPING I ÅLESUND SENTRUM

Med nesten 300 aktører på gateplan kan du gjøre shopping til en helst spesiell opplevelse. I Ålesund sentrum finner du en rekke spennende og unike nisjebutikker i tillegg til byens to kjøpesenter Ålesund Storsenter og Kremmergaarden.

LES MER OM EVENTYRLIG SHOPPING

RESTAURANTER I SENTRUM

Ålesund sentrum byr på over 50 spisesteder, barer og restauranter. Se oversikt her. (Åpningstider kan være endret i.f.h til sesong så trykk på link til spisestedene).

Besøk sommerbyen Ålesund! Her er mye å oppleve for små og store.

BORGNYS ELLEVILLE UNIVERS

I sommer kan du møte Borgny med venner i flere ulike forestillinger på flere ulike språk. Forestillingen forteller om bybrannen og er tilpasset barn. Se også forestillingen »Generation peace". Kulturhuset Dragen ligger midt i gågata inviterer på ulike aktiviteter både inne og ute. Barna kan gå på skattejakt, møte piraten "Vrange Rolf", treffe store isbjørner, besøke spøkelseshus og oppleve en helt ny 5D-kino.

LES MER OM BORGNYS ELLEVILLE UNIVERS

Dette er kun noen utvalgte tips. Ålesund med sitt omland byr på en rekke muligheter. En tett bykjerne omgitt av opplevelser på alle kanter. Ta båten til det nye badelandet i Ulsteinvik, nyt strandlivet på kritthvite strender i Giske kommune, eller ta turen til Devoldfabrikken i Langevåg. En ting er hvertfall helt sikkert. Går du inn for å oppleve noe nytt, står mulighetene i kø!

FLERE KORTREISTE TIPS

Med det ønsker vi i Bypatrioten alle en strålende sommer i Ålesund by!