Se innsiden av fengseletKommende lørdag åpner Ålesund fengsel dørene for publikum. -Dette gjør vi for å vise frem hverdagen her, men også for å forklare hvorfor dette bygget ikke lengre er godt nok, sier Tore Hareide. 

Bypatrioten traff Tore Hareide for en prat på torget. Benkene som står her er produsert av innsatte i Ålesund fengsel som nå inviterer byens publikum til "Åpen dag".

Det er arbeidsgruppen for nytt soningssenter på Sunnmøre som står bak tiltaket der man åpner dørene for nysgjerrige byborgere.

-Vi skal ha åpent i deler av celleavdelingen, besøksavdelingen og verkstedene sånn at alle kan få et innblikk i hvordan dagens fengsel i Ålesund ser ut. Dette er et bygg oppført på 1800-tallet beregnet for et innbyggertall på 2000. I dag blir vi storkommune med rundt 70.000 innbyggere og fengselet står som før. Det sier seg selv at dette er en viktig sak for oss, foklarer Hareide som håper mange tar turen.

(Fortsetter under)

Barna får prøve utstyr og høre mer om hvordan det er å jobbe i fengselet.

-Vi har jo gjort dette før, og det er alltid spennende for de små å få se hvordan et helt ekte fengsel er på innsiden. Bygget ligger midt i Ålesund sentrum der folk går forbi hver dag. Som oftest passerer man uten å gang tenke over det, sier han og forklarer at de minste vil få prøve forskjellig utstyr og smake både saft og boller!


Fengselet har «åpent hus» fra kl. 12.00-14.30 og der blir også ulike andre samarbeidsorganisasjoner til stede med stands.