Tips til en hyggelig sankthans.Det er ikke lengre noen unnskyldning. Naturen har sagt fra at den trenger vår hjelp. På en dag som sankthans er det derfor ekstra viktig at vi husker noen enkle tips. Tar du med noe ut i naturen - ta det også med hjem!  (Annonsørinnhold Miljøselskapet Årim).

Fra sankthansfeiringen på Volsdalsberga i 2017.

1. Miljøvennlige bål

-Husk å kun benytte rent materiale når du lager sankthansbål. Ikke bruk treverk som er impregnert, malt eller behandlet. Gamle møbler har heller ikke noe på sankthansbålet å gjøre. Alt dette får du levert inn på miljøstasjoner. Vi tenker ikke bare på miljøet når vi gir dette rådet, men også alle som oppholder seg i nærheten av bålet. det er ikke hyggelig når det kommer svart røyk som i tillegg lukter vondt.

2. Bestikk og utstyr

Unngå engangsutstyr. Dette gjelder både bestikk og annet. Det er så latt at det blir liggende, eller blåser avgårde. Ta med utstyr hjemmefra som du også tar med tilbake. På den måten unngår man at plast blir liggende i naturen og tilslutt ender i havet.

3. Engangsgriller

Det finnes mange gode alternativer til engangsgrill. Små bøttegriller eller kulegriller er både praktiske og lette å ta med til og fra. Bruker du engangsgrill er det viktig at den ikke blir stående igjen i naturen. Dersom du ser at søppeldunken i et friområde er full, nytter det ikke å sette ting ved siden av. Da blir det dratt utover av vind og dyr. Tar du med noe ut i naturen, ta det også med hjem.

Der finnes mange gode alternativer til engangsgrill.

Bruk skikkelig bestikk som du tar med hjem. Bruker du engangsgrillen så må den ikke bli liggende i naturen etterpå.

Plast må ikke bli liggende i naturen. Det ender til slutt i havet.

Vi ønsker alle en trivelig sankthans. Besøk ÅRIM sin stand på Volsdalsberga og prøv deg på erteposekasting på blikkbokser!