Til toppen

\ loading=

Symfonisk julekonsert med Helene Bøksle og lokale kor

Søndag 26.november inviterer Ålesund Symfoniorkester til ny julekonsert med Helene Bøksle. I år kan symfoniorkesteret også skilte med lokale kor på scenen, og vil du ha med den denne perlen må du være om deg. Den er straks helt utsolgt.

Ålesund Symfoniorkester inviterer til julekonsert med Helene Bøksle på Parken Kulturhus.

– Symfoniorkesteret hadde en minnerik konsert med Helene tilbake i 2014, da basert på hennes vakre tolkninger av tradisjonsrike julesanger fra albumet «Det hev ei rose sprunge», forteller Samuel Skrede om samarbeidet som gav mersmak.

Helene Bøksle har siden den gang spilt for fulle hus hennes julesanger har blitt streamet flere millioner ganger på Spotify.

– På årets konsert får publikum høre flere av de kjente låtene, samt flere nye sanger som Helene har formet de siste årene. Det blir også noen små rene orkesterstykker fra Lars-Erik Larssons “En Vintersaga», forteller Skrede som gleder seg over at de også ha med lokale kor.

– I år er vi så heldige å ha med oss kor fra musikklinjen ved Ålesund Videregående skole og et kor som flyktninger fra Ukraina startet her i byen i høst. Sammen vil de bidra på et utvalg av konsertens sanger i konserten, både med Helene og også en helt spesiell sang. Den ukrainske julesangen “Carol of the Bells” som konsertens dirigent Trond Husebø har orkestrert for oss for anledningen. For Helene Bøksle blir dette også hennes eneste julekonsert med fullt symfoniorkester i år, så det er bare å glede seg, sier han.

 

Bypatriotens Kulturkalender

Se alt som skjer i Ålesund

Alltid mye å glede seg til!