Til toppen

En smakfull nyåpning av Sjøbua

Gjestene var spandable med ros og gode ord etter en kveld med helt spesielle matopplevelser. Nå har Sjøbua åpnet igjen.

Flakk Gruppen har lagt både penger og sjel i prosjektet når de nå har åpnet Sjøbua på Brunholmen. For nettopp sjelen er så absolutt beholdt, tross stor oppussing av lokalene. Sjøbua, med fokus på sjømat er i høyeste grad til å kjenne igjen.

Starten på besøket hos Sjøbua innebærer røkt Rørossmør med havsalt til godt brød.

Røkt smør og brød

Det første som møter gjestene er en bar med et trivelig sitteområde der en kan hygge seg når en venter på bordet, eller etter et godt måltid.

Når en setter seg blir en servert godt brød med røyka smør som en starter.
Ja, du hører riktig. En porsjon Rørossmør med havsalt røykes med røyk fra et utvalg tresorter inne i ei glassklokke, før det plasseres på bordet.

Sjøbua leverer på “det lille ekstra”, eller kanskje mer det “store ekstra”?
For restauranten har fått sin egen caviar produsert fra laksefisken sik. Og på en egen caviarvogn tilbyr Sjøbua også Rossini Caviar laget av stør.
Fagsjef i Lerøy, Andre Simonnes Misund er på plass i anledning åpningen og serverer rogn i tommelgropa til gjestene, som blir fortalt hvordan smaksopplevelsen skal bli fullkommen.

Kjøkkensjef Øivind Tiller (t.v) og fagsjef hos Lerøy, Andre Simonnes Misund er klar til å servere caviar ved et bord.

Opplev caviar

-Vent fem sekunder og ta caviaren i munnen, og press det opp mot ganen med tunga og knus caviaren der, instruerer han Bypatrioten. Smaksopplevelsen åpenbarer seg raskt.

-Du serverer også vodka til caviaren?
-Ja, det er egentlig en russisk tradisjon. Champagne er mer riktig til modnet Rossini cavar. For caviar var egentlig en slags snack som ble servert på serveringssteder, men fiskeprodukter holder jo ikke så lenge som penøtter. Det blir harskt og vondt etter hvert, men det kostet. Da ble det til at en tok en støyt vodka for å svelge svineriet, humrer han.

Restauranten er full av gjester, og atmosfæren er lun og rolig. De legger ikke merke til spenningen i kulissene på åpningsdagen. Premierenerver er jo naturlig når en har åpnet en matinstitusjon som Sjøbua.

-Det har gått forbausende bra. Vi har hatt to prøveåpninger før den store dagen. Men nå opplever vi at alt er i rute og går på skinner, sier kjøkkensjef Øivind Tiller.

På kjøkkenet er hans tropper i god driv med å trylle fram store matopplevelser. Også over åpen ild.

-Det blir varmt inn i mellom, så det er godt å komme ut i restauranten inn i mellom sier kjøkkensjefen.

Det er på kjøkkenet magien skapes.

Ved bordene

Og det må han. For Sjøbua har tatt tilbake den ekstra opplevelsen det er for gjestene å få anrettet maten ved bordet.
I tillegg til det, og å servere caviar fra egen caviarvogn, har Sjøbua også egen ostevogn med nye frydefulle opplevelser for ganen.

-Mange har ventet på åpningen, og vi er nesten fullbooket helt fram til jul, sier Christel Furnes, leder for forretningsutvikling i Flakk Gruppen, og legger trykk på nesten, for det er jo håp om en bordsetting før jul, for de som er raske.

Gode oster fra ostevogna setter en ekstra spiss på besøket hos Sjøbua.
(F.v) Vertinne Jenny Brandal, food and beverage manager Kjetil Henriksen, kjøkkensjef Øivind Tiller og leder for forretningsutvikling Christel Furnes.

Også Christel har hatt travle dager fram til åpningen, og står på med å servere og betjene gjestene.

-Hvor mange har dere plass til i restauranten?
-Vi har 70 bordplasser. I tillegg kommer sitteplassene i baren. Der vil det etter hvert også komme en egen snackmeny. Det vil vi komme med på nyåret, forteller hun.

-Er du fornøyd etter åpningskvelden?
-Ja. Vi er veldig fornøyde, og hvordan restauranten har blitt.
Gjestene som har besøkt Sjøbua tidligere vil blant annet legge merke til at akvariet med levende dyr er borte, og at det er gjort endringer. Men Sjøbua er gjenkjennelig, og tilbakemeldingene fra gjestene er gode. Nå er vi i gang og gleder oss til fortsettelsen, sier hun.

Ferskt fra havet.
Andre Simonnes Misund, fagsjef hos Lerøy er på plass i anledning åpningen. Her blir en gruppe gjester servert Rossini caviar.
Caviaren serveres over tommelen og skal ligge der i fem sekunder, før den nytes ved å presse den mot ganen, instruerer Simonnes Misund.
Sjøbua har også fått sin egen caviar.
Tid for hummer?
Smaksopplevelser på løpende bånd hentes fra kjøkkenet.
En velsmakende og spesiell start på besøket.
En koselig bar med gode sitteplasser er det første som møter gjestene.
Sjøbua er pusset opp, men fortsatt til å kjenne igjen. Det er også atmosfæren.