Til toppen

Sunnmørscup i autoslalom

Autoslalom er i vinden etter lang "tørke", og nå er det klart for Sunnmørscup 2023 med tre oppsatte løp.

-I Sunnmørscupen i autoslalom er det gratis både som deltager og tilskuer, forteller Daggen Halkjelsvik, og her er veigrepet viktig.

-Det stemmer. Og allerede i morgen lørdag 10.juni går første løp i Sunnmørscup 2023, forteller Daggen Halkjelsvik i NAF avd. Ålesund og omegn.

Flere løp

-Etter mange års tørke der en ikke kunne arrangere autoslalom var vi i gang igjen i april. Nå kjører vi på med flere løp, forteller han.

I Autoslalom skal man kjøre en oppsatt løype med fartsreduserende hinder. Formålet er at førerne skal gis utfordringer og anledning til å bli godt kjent med sitt kjøretøy og dets oppførsel. Dette vil bidra til å gjøre sjåføren tryggere og bli en bedre bilist.

Det skal kjøres i tre klasser under Sunnmørscupen, som her, en veteran der bilen må være over 30 år gammel.

Banen settes opp med kjegler til forskjellige kombinasjoner, som er plassert i henhold til Autoslalom-reglementet. Kjøringen går på tid, og man får 2 sekunder i tillegg for hver kjegle man berører.
Det kjøres 3 omganger, der den dårligste tiden strykes.”
For å delta trenger man gyldig førerkort, og godkjent registrert bil.

Gratis

-Det er på Åkesund Motorstadion i Olsvika vi nå inviterer til Sunnmørscup, og vi starter klokken 14.00, med innsjekk for deltagere fra klokka 12.00. 13.30 er det sjåførmøte, før det hele startes på den 500 meter lange bana.
Og der er gratis både for deltagere og publikum, sier Daggen.

I morgen går altså det første løpet. De to andre er satt opp 5.august og 16.september

-Vi har seks klasser i autoslalom, og da går det på standardbiler, modifiserte, debutant, elbiler, rallybiler og veteranbiler over 30 år, forteller han.