"Stenger" offentlige lekeområderÅlesund kommune oppfordrer barnefamilier og hundeeiere om å ikke bruke offentlige lekeområder i kommunen.

Siden fredag 13. mars har alle barnehager og skoler vært stengt i Ålesund kommune for å verne elever og lærere mot smitte av koronaviruset. Ved stengte barnehager og skoler er også lekeområdene rundt stengt. Grunnen til det er at helsemyndighetene ikke ønsker at folk samles i grupper og at kommunen ikke har kapasitet til å rengjøre kontaktflater på lekeapparatene utendørs.

– Det er føre-var-prinsippet. Vi gjør dette for å førebygge, sier Bjørn Ivar Rødal som er kommunalsjef for opplæring. 
 
Alternative løsninger
 
Eldrid Olsvik Howden er virksomhetsleder for barnehagene på Hessa og i bysentrum, hun håper at barnefamilier og hundeeiere vil finne alternative løsninger.
 
- På barnehagene og skolene er det hengt opp plakater om at området er stengt og at blant annet hunder er forbudt å ta med inn. Men vi ser et gjentagende problem med at plakatene blir tatt ned igjen. Vi håper folk har forståelse for at situasjonen er som den er og at vi må ta forhåndsregler, sier hun.

(Fortsetter under) 

Ekstra oppfordring til hundeiere
 
Barnehagene og skolene er fortsatt åpne for noen elever som har foreldre eller foresatte som jobber med i samfunnskritiske sektorer. Der er også tilbud for barn og elever med særskilte omsorgsbehov.

Hundeeiere som etterlater seg hundeavføring på uteområdene, leker med helsen til barna.

 – Avføringen til kjæledyr som hund kan inneholde bakterier eller parasitter som kan gi sykdom ved direkte kontakt, seier Rødal.
 
– Spesielt små barn som leker i jorden kan få i seg bakterier eller parasittegg ved kontakt med jord som er forurenset av avføring frå dyrene, for eksempel i sandkasser, avslutter han.