Til toppen

\ loading=

Starter opp med nærturer i Ålesund

DNT Sunnmøre ønsker å bidra til at enda flere mennesker kommer seg i aktivitet. Og at de som allerede er aktive, kan finne det sosialt å gå sammen med andre turglade personer.

En egen turgruppe for voksne arrangerer nærturer i Ålesund og omegn på dagtid og ettermiddag/kveld. Allerede onsdag 20. mars arrangerer DNT de to første nærturene.

Den ene turen går på dagtid til Molnes, mens på ettermiddagen er Vikenakken på Ellingsøy målet. I april står Storhornet, Myklebusthornet, Høgenakken og Hatlaåsen på programmet.

– Tradisjonelt sett har DNT mye turer høyere opp i fjellet, men vi har lyst å være nærmere der folk bor og få til mer hverdagsaktivitet, sier ansvarlig aktivitet og systemer i DNT Sunnmøre, Lasse Hoel.

Sosialt samvær

Det sosiale er altså en viktig del av prosjektet siden DNT Sunnmøre ønsker at flere møtes gjennom å gå på tur.

– Veldig mange er flinke til å gå nærturer, men vi ønsker å skape et fellesskap rundt det slik at vi får enda flere som går i lag. Både med folk man kjenner, og folk man ikke kjenner. Tanken er at man skal være mer aktiv og gå turer man kanskje ikke har gått før. Dette er en ypperlig måte å skape flere bynære aktiviteter på, legger han til.

– Noen liker å gå på tur alene, og det er jo helt greit. Og noen er så heldige at de har noen å gå med, men det er ikke alle som har den muligheten. Det å gå på tur i lag er kjekt og trivelig, og man får som regel treffe mennesker som har de samme interessene.

MER AKTIVITET: Lasse Hoel håper flere vil bli aktive gjennom deres nye prosjekt.

Hoel mener Ålesund er en perfekt plass for å ha et slikt turprosjekt.

– Vi er utrolig privilegerte, for vi har så mange fantastiske nærturer like utenfor døra vår.

Dette er turer det ikke koster noe å bli med på.

Turboklubb

Det blir et eget seniorprogram hvor det er oppstart 11. april. Den første turen går til Borgundgavlen og avsluttes med vafler og grilling ved DNT-naustet i Nørvasundet.

De har i lengre tid arrangert kveldsmatturer rett inn mot barnefamilier. Det blir tur allerede 20. mars til utebiblioteket i Borgundgavlen. DNT Sunnmøre har et ønske om å skape mer turer for barn i tiden som kommer, og da gjennom det som kalles turboklubb.

Det er små fritidsklubber i nærmiljøet med fokus på enkelt friluftsliv. Målet er å lære barn enkelt og naturvennlig friluftsliv ved å være ute sammen, leke, oppleve, undre, utforske og lære om naturen. I tillegg er det viktig å gi god plass til den frie leken.

– Det kan være et fint alternativ til fotball og andre idretter. Og de foresatte skal være med, slik at det blir kvalitetstid sammen med barna.

Det er ikke bare på land at DNT Sunnmøre har engasjert seg.

– Vi har også torsdagspadling ved det flotte naustet vårt i Nørvasundet. Det har vi som regel annen hver torsdag og det er lavterskeltilbud hvor det handler om å komme seg ut i kajakken og nyte en hverdagsaktivitet. Dette er for de som føler seg trygge i kajakk. Det er også en fin plass for å treffe noen man kan padle med senere, sier Hoel.

Søker frivillige

Dersom det er noen som ønsker å være frivillige i DNT, så søker de nå etter folk.

– Vi ønsker å engasjere flere som kunne tenke seg å være frivillig hos oss. Da kan vi få i gang enda flere tilbud til både barn og voksne. Og vi skal ha et kurs for ledere for nærturer 11. april, om noen skal være interessert i å bidra, sier Lasse Hoel.

Mer informasjon om nærturene og de andre aktivitetene kan du få her.

HYLLER ÅLESUND: Lasse Hoel i DNT Sunnmøre mener Ålesund har utrolige mange gode muligheter når det kommer til turer.
Bypatriotens Kulturkalender

Se alt som skjer i Ålesund

Alltid mye å glede seg til!