Til toppen

\ loading=

Drømmen om KHÅK-utstilling gikk i oppfyllelse

Husker du Albin Siggesson? Kunstneren som fortalte om hva som var hans store drøm etter at han flyttet til Ålesund? Nå har han blitt et bevis for at drømmer blir til virkelighet.

FAKSMILE: 17. august fortalte Albin Siggesson om hva han drømte om etter å ha flyttet til Ålesund.

I august hadde vi et intervju med Siggesson i serien Flytter til Ålesund. Den svenske kunstneren hadde byttet ut Oslo med Ålesund og han fant seg fort til rette i byen.

– Jeg oppdaget at kunstneren Johanna Søvik stilte ut på KHÅK. Og bildene fra hennes utstilling så helt fantastisk ut inne i det lokalet. Det finnes mange steder hvor man kan stille ut bilder, men dette var første gangen at jeg fikk tanken om at der vil jeg også stille ut. Så derfor hadde jeg allerede en drøm om å stille ut der, fortalte Siggesson til Bypatrioten i august.

Den kvelden gikk Siggesson inn på KHÅK Kunsthall for første gang sammen med Bypatrioten.

– Besøket forsterket bare drømmen min. Der vil jeg så absolutt stille ut. Så jeg håper virkelig at jeg får drømmen min oppfylt en dag. Stedet minnet meg litt om det gamle Munch-museet på Tøyen.

Fant livsglede i Ålesund

Torsdag 21. mars åpner KHÅK en separatutstilling med om lag 70 av kunstverkene til Siggesson.

Drømmen gikk i oppfyllelse kun syv måneder etter at han fortalte om den.

– Jeg blir så utrolig stolt over meg selv når jeg ser bildene mine henge på veggene her. Jeg går rundt og så står mitt navn på alt. Det er helt utrolig at KHÅK nå vil vise mine bilder til de som måtte ønske å ta turen innom, sier Siggesson når Bypatrioten møter kunstneren bare to dager før åpningen.

– At det skulle skje så fort hadde jeg aldri trodd skulle være mulig. Det var nesten for godt til å være sant, legger han til.

– Det er utrolig stas at kunstnere drømmer om å stille ut hos oss. Det er slik vi ønsker at det skal være. Det gir oss motivasjon at de syns det er givende å stille ut her, sier gallerileder ved KHÅK Kunsthall, Ida Haugland.

SPENT: Albin Siggesson er spent på mottakelsen av kunsten hans.

Tidenes julegave

Før jul hadde KHÅK fått plass til noen av verkene til Siggesson i Desember-utstillingen.

– Vi fikk kjempegod respons på bildene hans. Siden da har folk vært nysgjerrig på han og vi har snakket mye om Albin til folk i galleriet. Han har truffet et eller annet i folk som vi ønsker å vise frem, sier Haugland.

Dermed bestemte KHÅK seg for å tilby Siggesson noe ikke altfor mange kunstnere får tilbud om.

– Vi har åtte-ti utstillinger i året som er separatutstillinger og så har vi noen der flere kunstnere viser frem arbeidene sine i lag. Det er eksklusivt å ha separatutstillinger, sier Haugland.

– Jeg fikk beskjed dagen før julaften om at jeg skulle få min egen utstilling. Det var den beste julegave jeg noensinne har fått. Da begynte jeg allerede på julaften å jobbe og siden har jeg jobbet svært mye. Energien min har boblet over og det har vært en fantastisk reise frem til nå, sier Siggesson.

BILDE: Et av bildene som vil være å se på utstillingen.

Det at han har malt i et veldig stort tempo kommer av den inspirasjonen Ålesund og livet her har gitt han.

– Jeg har fått en livsglede i Ålesunds som jeg aldri har hatt før, og det har gitt fart på de kreative prosessene. Den livsgleden har fått ut enormt mye energi. Jeg har fått mye hjelp og møtt mange flotte mennesker, så jeg har nok aldri hatt det bedre psykisk i livet mitt enn akkurat nå. Ting har utviklet seg i en veldig positiv retning for meg etter at jeg flyttet, sier den svenske kunstneren.

– Fri og leken i stilen

Han har jobbet så hardt at det kommer til å bli en utstilling der så å si ingen har sett kunstverkene hans før dørene åpner torsdag kveld.

– 90-95 prosent av det som er med er helt nytt og kun ett bilde har vært utstilt før. Det har vært utrolig vanskelig å ikke vise det jeg har jobbet med på sosiale medier, for jeg liker å vise hva jeg driver på med til en hver tid.

– Jeg syns det har blitt en utstilling som viser den bredden han har inne. Han er en kunstner som eksperimenterer mye, er fri og leken i stilen sin, og det får man virkelig sett i denne utstillingen, sier Haugland.

– Vi er veldig spente. Jeg gleder meg veldig, for jeg vet det er mange som ser frem til åpningen, legger hun til.

Nå håper Siggesson at folk ønsker å kjøpe både bildene og skulpturene som skal være utstilt på KHÅK i én måned frem til 21. april.

– Det er den ultimate drømmen at alt blir solgt. Jeg er veldig spent, for dersom jeg selger en god del av kunsten min, så får jeg fart på livet og karrieren min, for da kan jeg leve av dette.

SE INN: Ta turen inn og se kunstverkene til Albin Siggesson på KHÅK kunsthall i tidsrommet 21. mars til 21. april.
SKULPTUR: Albin Siggesson har også begynt å skape skulpturer.
FARGERIKT: Bildene til Albin Siggesson er både lekne og fargerike.
Bypatriotens Kulturkalender

Se alt som skjer i Ålesund

Alltid mye å glede seg til!