Til toppen

\ loading=

Skifter over 40 vinduer. Håper på gjenbruk!

De er godt i gang. Over 40 vinduer skal nå skiftes ut i bankbygget på St. Olavsplass. – Et fantastisk løft for bygget, men vi håper kanskje at noen er interessert i å gjenbruke vinduene og de flotte materialene som ellers vil bli deponert og kastet, sier Torbjørn Ness i Græsdal Glass og Jan Rune Hurlen i Sparebank 1 SMN som også vil gi eventuelle inntekter til en god sak.

Daglig leder i Græsdal Glass Thorbjørn Ness her sammen med oppdragsgiver og regionbanksjef i Sparebank 1 SMN Jan Rune Hurlen. De håper gjenbruk skal gi penger til en god sak. – Bare å gi bud, her man man gjøre seg et kupp, sier de.

De neste fire til fem ukene skal det jobbes med å skifte ut nesten alle vinduene i bygget. Et stort, krevende og viktig arbeid for å ta vare på huset og tilfredsstille moderne krav.

– Vinduene og fasaden er tross alt vårt ansikt utad, sier banksjefen som også sitter i styret i eiendomsselskapet som står for oppgraderingen.
– Det å fikse fasader og vinduer er strengt regulert, og vi har holdt på i nesten ett og et halvt år bare for å komme i gang. Det handler om at det ikke bare skal skiftes ut, men også tilbakeføres så godt som mulig. Det skal bli veldig flott når vi er ferdige, sier han om jobben med å skifte alle vinduene fra andre etasje og oppover.

Vinduene ikke lengre egnet

Fra utsiden ser vinduene fortsatt flotte ut, og det er de, men det handler om at man er nødt til å tilfredsstille kravene fra Tek 17 som det heter på fint. Altså følge forskriften om tekniske krav.

Og der kom ideen inn. Idéen om at noen andre kanskje kan bruke de gamle vinduene til andre ting, eller i andre bygg. I påbygg, båthus, uthus?

– Her er det bare å bruke fantasien. Jeg synes det er for gale å skulle kaste så flotte vinduer og materialer. Vi snakker om teak og vinduer som er fullt brukbare i andre bygg, sier Ness som skal utføre jobben og har lagt de ut for bud i egen nettbutikk.

Over 40 vinduer skal skiftes ut, og de er fortsatt i god stand. Noe for deg og ditt prosjekt?

Inntekter til en god sak

Da han via Bypatrioten fikk nyss i at Frelsesarmeens Rusomsorg «Stedet» samlet inn penger til musikkinstrumenter så var de i gang.

– Vi tenker det kan være en svært god sak å støtte, og at dette kan være en vinn-vinn situasjon, ikke bare for miljøet, men også samtidig bidra med noen kroner for en veldig god sak, sier han og frir til våre lesere.

Det kjekkeste vi gjør

Han er tydelig glad for oppdraget som han mener er fortsettelsen på et pågående og stort områdeløft.

– Det å ha huseiere som velger varige og gode løsninger, selv om det både er dyrt og tidkrevende, er til slutt med på å gi byen et genuint uttrykk, sier han og viser til flere prosjekter som er gjennomført i området Løvenvoldgata og St. Olavsplass siste tiden.

– Du har mange gode eksempler på svært kort tid, sier han og viser blant annet til gårdeierne hos Rønneberghuset, Hotel 1904 og Sparebanken Vest som alle har gjort et stort arbeid nettopp med fasaden og tilbakeføringer til originalt uttrykk.

– Det er krevende arbeid, for man vet aldri hva som venter når man går i gang, men så blir det utrolig flott til slutt. Så nå håper vi bare at noen ser verdien i de brukte vinduene og melder seg. Her kan man sannelig gjøre seg et skikkelig kupp, avslutter han.

For mer, se nettbutikk her! 

Britt Roald Nesvik hos Frelsesarmeens “Stedet” ble veldig glad da hun fikk nyheten om at de hadde tenkt på prosjektet og håper det kanskje kommer inn noen kroner til musikkutstyr.
Flotte vinduer håper på videre levetid i nytt prosjekt!
Arbeidet er forventet å ta fire til fem uker og er allerede i gang. – Vi benytter anledningen til å også pusse fugene på fasaden nå som stillasene først er oppe, forteller Hurlen.