Til toppen

Nytt yogastudio i gågata

Denne uken har Stine Koppernæs åpnet dørene til sitt nye yogastudio, Yoga & Helse, i andre etasje i Kongens gate 26. Her vil hun, sammen med andre yoga- og meditasjonslærere, tilby yogatimer, meditasjonstimer og ulike behandlinger.

Stine Koppernæs er glad for å endelig kunne invitere kundene inn i sitt nye, freshe yogastudio i andre etasje i Kongens gate 26.

– Det er kjekt å endelig ha åpnet dørene, og ikke minst at det første yogakurset vi skal ha allerede er fullbooket, smiler Stine da Bypatrioten er inne for en sniktitt.

Den avslappende stemningen merkes allerede fra gateplan, når vi kommer på besøk til Stine Koppernæs. Hun holder på med de siste forberedelsene før åpningen av sitt nye yoga- og meditasjonsstudio i Kongens gate 26, eller gågata som gaten også kalles.

– Jeg skal få på plass de siste tingene i løpet av helgen, men er skikkelig klar til å ta imot medlemmene som kommer på mandag 5. september. Da har vi vår første lunsjyoga i det nye studioet, som for mange er et herlig avbrekk midt i en travel arbeidsdag, forteller Stine.

Lang og variert erfaring

Stine har drevet med yoga og helse siden 2006, og har lang erfaring og utdannelse i ulike meditasjonsteknikker, homeopati, akupunktur, soneterapi, mindful coaching og ThetaHealing.

– Min egen yoga-reise startet egentlig tidlig på 2000-tallet, da spesielt Ashtanga yoga, som jeg senere har tatt to lærerutdannelser i. I tillegg har jeg en femårs utdannelse i homeopati, soneterapi og øreakupunktur fra Norsk Akademi for Naturmedisin, og har tilegnet meg mye kunnskap i både behandlings- og yogaformer oppigjennom årene, forteller hun.

Gjennom både sitt tidligere yogastudio i Ålesund, og via videokonsultasjoner hjemmefra, har Stine fordypet seg i terapeutiske øvelser, som eksempelvis ThetaHealing. En healingmetode som i dag blir tatt i bruk på sykehus i Japan, men som kanskje ikke er like utbredt i Norge. Enda.

– Meditasjon og healing handler om å være i bevissthet og i kjærlighet, her og nå. Så det er ikke noe «hokus pokus», men rett og slett tilstedeværelse og å være i «nuet». Her hos oss på Yoga & Helse, får medlemmene og kundene mulighet til å oppleve en helhetlig behandling, og får det inn i kroppen gjennom yoga og healing, forklarer Stine.

– Vi har fått på plass en veldig variert timeplan, og flere kurs vil etter hvert komme opp, forteller Stine.

Noe for enhver smak

Timeplanen i studioet til Yoga & Helse er variert, og det kommer også diverse helgekurs på planen utover høsten og på vårparten. Faste poster på timeplanen blir Ashtanga yoga, yin yoga og flyt yoga, eller «Yoga to beat the rush hour», som Stine har valgt å kalle morgen- og ettermiddagsøktene.

– Jeg har fått med meg flere dyktige yoga- og meditasjonslærere, som gir en veldig variert timeplan på studioet her. Her hos oss kan du både være fast medlem, ha drop-in timer eller klippekort, alt etter hva som passer din egen timeplan. Om du er en person som har gjort litt yoga fra før, er Ashtanga-timene veldig gode, og om du ønsker å slappe av og øke bevisstheten og være mer «her og nå» i hverdagen, er det mange rolige økter både i yoga og meditasjon, forteller Stine.

– I tillegg har vi en fantastisk yogalærer som har faste barneyoga-timer. Og om din bedrift ønsker å gi de ansatte en fin avkoblingsøkt, kan vi lage et eget opplegg rundt bedriftsyoga, smiler hun videre.

Flere planer

På hjemmesiden, yogaoghelse.no, finner man en fin oversikt over alle behandlinger, kurs og timer. Her kan du også booke timer, behandlinger eller finne medlemskapet som passer deg. Stine forteller at det vil skje mer og mer etter hvert som hun får på plass det hun ønsker for studioet.

– Jeg har en visjon om at jeg kan lage en sosial sone inne på det ene yogarommet, hvor de besøkende kan sette seg og slappe av med en smoothie eller te. Ting må falle litt på plass etter hvert som vi har fått bodd oss litt inn, og vi gleder oss til å få inn både tidligere og nye kunder i de flotte lokalene våre, avslutter hun.