Til toppen

Salget i gang på Sørsida

- Nå ligger de første tomtene ute for salg og vi er for alvor ute og tester både interessen og mulighetene i markedet, forteller daglig leder Kirsti Slotsvik i Sørsida Utvikling. Tomtesalget som gjelder A1 og A2 gjennomføres i samarbeid med Hadrian Eiendom AS.

Det er knyttet store forventninger til utviklingen av Sørsida i Ålesund. Nå er de første tomtene lagt ut for salg.

– Det blir mulig å sikre seg begge eller utvikle en, forteller Slotsvik om det som utgjør vestsiden (mot Quality Hotel Waterfront) og som er regulert til sentrumsformål, tjenesteyting, forretning, parkering og kontorer.

I tillegg ønsker man å få på plass en egen park og ta vare på samt utvikle ei gammel sjøbod som er verneverdig.

– Her kan de rette aktørene virkelig sikre seg ei perle, seier hun om sjøboden som de håper vil fylles med nytt liv.

Det er ikke lenge til hun overlater roret til ny daglig leder, men enn så lenge er det fullt kjør for Slotsvik.

– Jeg er veldig glad for at Peter er den som tar over. Han har allerede vært med oss ei god stund. På denne måten sikrer vi ikke bare at hans gode kompetanse blir værende, men vi sørger også for viktig kontinuitet i prosjektet. Om alt legger seg setter planen nå, så kan vestsiden være oppe allerede om to år, sier hun.

“Sørsida Utvikling har målsetning om å nå de kommunale forpliktelsene om å være en nullutslippsbydel og forbilde på et byområde som balanserer økonomiske, miljømessige og sosiale bærekraftsmål. Sørsida Utvikling skal legge vekt på sitt særlige samfunnsmessige ansvar og skal i den sammenheng ivareta offentlige og byutviklingsmessige hensyn.  De ser fram til å samarbeide med ulike aktører om å utvikle Sørsida til det beste for både byen og regionen”