Til toppen

\ loading=

Rigger til Middelalderfestival

Det er ikke lenge til, og de gleder seg. Endelig er det klart for ei ny utgave av den sjarmerende Middelalderfestivalen der publikum blir tatt med tilbake til Borgund sin storhetstid.

– Med gjøgleri, spennende fortellerstunder, foredrag og aktiviteter ønsker vi små og store velkommen til det som er etterlengtede festivaldager på området på Middelaldermuseet, sier prosjektleder Heidi Haugene i Viti.

Festivalen så dagens lys for første gang i 2014 og arrangeres annet hvert år. Etter det som ble ei pandemipause er de nå på plass igjen og de håper mange tar turen innom 3.-4. juni.
– Publikum vil kjenne igjen mange av aktivitetene, på samme tid som at vi presenterer flere nye i årets program. Her blir det mye kjekt både å lære og gjøre – for alle, i alle aldrer, sier Haugene som utdyper.

Bli med på ridder- og prinsesseskole.

– Opplev alt fra hærkamp mellom tungt rustede krigere til ridder- og prinsesseskole. Hør engasjerende foredrag og prøv pil og bue. Lær kunsten å farge garn, veving av varafell eller skriving med blekk og fjærpenn. Du kan teste krefter på båtdragning, kløyving og klinking. For de under «sverdhøyde» kan man ta ei runde på middelalderkarusellen og være med Borgund dyreklubb på barneridning.

Markedsboder, mat og drikke

Også de mange tilreisende og lokale markedsbodene er tilbake, med salg av tidsriktige varer. Alt fra buer, skinn og håndlagde kniver til fargerike tekstiler, flotte armbånd og smykker. Det blir også godt med mat og drikke, forteller prosjektlederen.

Se mer om alt som skjer i vår kulturkalender!