Til toppen

\ loading=

Bli med Ålesund Sportsdrill til Fjellstua

Sett av lørdag 3. juni og ta turen til Fjellstua sammen med Ålesund Sportsdrill. De inviterer nemlig til kunstutstilling, kunstlotteri, underholdning og ikke minst vil du garantert få vite mye mer om klubben og utøverne som imponerer med uttak til både EM og VM.

Ålesund Sportsdrill har nok en gang prestert høyt på nasjonalt nivå og kapret mange uttaksplasser til internasjonale mesterskap. Klubben har lang tradisjon med å være på landslaget i idretten Sportsdrill og skuffer heller ikke i år. Klubben har 17 utøvere som skal representere Norge under Freestyle EM 2023, åtte utøvere som skal stille med one baton, two baton og artistic twirl i Nations Cup, samt to utøvere i samme grener til VM 2023.

Det å gjentatte ganger prestere så høyt i en så smal og krevende idrett står det stor respekt av. De ønsker nå å gi tilbake til byen sin, samtidig som de skaper blest rundt sommerens kommende mesterskap og sine trenere og utøvere.

– Vi håper byen blir med oss helt til topps denne lørdagen, sier de om arrangementet på Fjellstua. Det er helt gratis å være med, men vi håper selvfølgelig at så mange som mulig støtter oss og blir med i det store kunstlotteriet vi har gående. De verkene som loddes ut skal også stilles ut denne lørdagen. Det blir siste mulighet, forteller arrangørene.

I samarbeid med flere kjente kunstnere

– Vi er veldig glade for det fantastiske bidraget fra kunstnerne. I tillegg til lotteriet vil de som tar turen også oppleve artist Rikke Lie med gitarist, ansiktsmaling og ballongdyr for barn, gratis is (så langt lageret rekker), oppvisning fra våre utøvere og maskoter med giveaways fra Sparebank 1 SMN.

Kunstnerne som bidrar er følgende:  

Nico Widerberg, Rino Larsen, Khåk Kunsthall, Roar Kjærnstad, Evy Bolseth Gjørsvik, Einar Magne Flø, Trudy Wiegand, Ørnulf Opdahl, Bjørg Thorhallsdottir, Gro Mukta Holter, Anne Kristin Hagesæther, Tom Erik Andersen, Elisabeth Werp, Inger Øyehaug Aarflot, Marit Geraldine Bostad, Simon Wågsholm, Karin Augusta Nogva, Espen Eiborg og Ingrid Lilja Arntzen.

I tillegg bidrar Glass & Ramme, Pigment Kunsthandel, Glasseriet Hauge og B&G Rammeverksted som lokale rammemakere.

Alle 21 kunstverkene vil være utstilt i 1 uke i forkant av arrangementet, altså fra fredag 26. mai til lørdag 3. juni i kafeen på Fjellstua.

Høye mål fremover

I år hadde klubben høye mål om å kapre flere plasser på landslaget, og målene ble nådd. Første mesterskapet klubben skal delta på i sommer er EM i Frankrike i juli. Klubben reiser med 17 utøvere og to klubbtrenere, samt Kristina Nøstdahl Haugsbø som vil være en del av landslagsledelsen.

– Vi har fire utøvere som skal konkurrere individuelt, derav tre juniorer og Amalie Skeide Sandvik i seniorklassen. Vi er også så heldig å kunne smykke oss med et junior par, en junior tropp og sist men ikke minst vår artistiske gruppe på landslaget, som er et stort satsingsprosjekt i vår klubb, sier Haugsbø.

Klubben har tidligere hatt stor suksess i grenen artistisk gruppe. Klubben har samlet ett internasjonalt gull (EC 2018) og to bronser (EM 2019 og EC 2022), og de håper selvfølgelig også på en pallplassering under årets EM 2023.

– Vi har satset stort på gruppen vår i år, og inngått et samarbeid med Askøy Turn og Sportsdrillklubb. Vi har på den måten fått samlet en dyktig og dedikert gjeng med utøvere, og håper med dette at vi kan prestere høyt i EM. Juniorene i klubben håper å gjøre en god figur på landslaget og få vist hvor dyktig Norge etter hvert har blitt også i juniorklassen. Kanskje kan vi også ta med oss noen finaleplasser i par og tropp, legger hun til. Amalie Skeide Sandvik derimot, en etterhvert så erfaren landslagsutøver håper å kunne kalle seg topp 10 i Europa etter årets EM.

– Et nesten beskjedent mål etter Amalies gull i one baton senior elite i fjor under European Cup, påstår Kristina. Klubben håper også på gode prestasjoner og resultater mot slutten av sommeren under Nations Cup og VM.

De håper folk blir med på lørdag 3. juni kl. 12.00-14.00, og legger til at de gleder seg til en fest for å både feire, inspirere og takke.
– Vi er utrolig stolte av våre samarbeidspartnere og sponsorer som gjør dette mulig. De som jevnlig bidrar til klubben og de som er med under spesielle begivenheter. Klubben kunne aldri holdt et så høyt nivå uten alle rundt, sier de.

Rikke Lie med gitarist skal opptre i det Ålesund Sportsdrill inviterer til arrangement på Fjellstua lørdag 3. juni.

Se mer om alt som skjer i Ålesund i vår Kulturkalender!