Til toppen

\ loading=

Påskekos med vaffel og gratis bytog slo an

Det ble stekt og delt ut vafler på løpende bånd og Bytoget gikk i ett da Bypatrioten og Sparebank 1 Nordmøre inviterte til påskekos i Ålesund sentrum i formiddag.

Banksjef for personmarkedet i Ålesund hos Sparebank 1 Nordmøre Arne Nordal og kolleger stekte vafler til den store gullmedaljen. – Det er jo i tillegg vaffeldagen, sier han og passasjerer som venter på toget kan glede seg over rykende ferske vaffelhjerter med både sylte og rømme.

– Her var det tett før vi måtte sette opp ekstrabuss for tog. Her var jo kø lenge før vi begynte, så myten om at alle er på påsketur har vi hvertfall avkreftet, sa banksjef for personmarked i SpareBank 1 Nordmøre Arne Nordal som sammen med kollega Tommy Slinning laget tidenes mest populære togstasjon i egen by i dag.

Flere hundre personer hadde allerede tatt toget før det var gått en snau time, og da er det jo også ekstra kjekt å lage til.

– Sånn lager vi både byliv, og gøye barneminner. Det er ikke alle som kan eller vil reise vekk, og da er det kjekt å samle troppene for skape hjemmepåske med godt innhold, sier Trine Klemetsen i Bypatrioten før hun hoppet om bord for å ta bilder.

– Jeg visste ikke at det bodde så mye folk i denne byen jeg, sier en lattermild sjåfør om køen med folk som gledet seg til å være med.  Richard Veliks som til daglig kjører turister synes dette var et veldig gøy oppdrag.

– Vi har laget til ei litt kortere runde som passer de små bra, også har vi skrudd av guidingen og kjører heller på hits for kids på anlegget, sier han før han plinger i bjella.

Toget skal ut på ny tur!

Etter at dagen var over hadde arrangørene registrert 600 små og store passasjerer. – På en mandag, i starten av påsken. Hvor kjekt er ikke det da? sier de.

Gratis bytog er et samarbeid mellom Bypatrioten og Sparebank 1 Nordvest som kom til i forkant av forårets julemarked.

– Det var selvfølgelig det året da desember leverte stålis og nullføre om en annen, ler hun. Men hell i uhell så resulterte det i at vi utvidet hele samarbeidet. Dette er andre gangen og kjører på med gratistog. Vi gjorde det samme i vinterferien, så at alle reiser vekk, det stemmer jo ikke og da er det ekstra gøy å ha noe på lur, sier Klemetsen. Se bildeserie under! 

Bypåske i Ålesund
Bypåske i Ålesund
Bypåske i Ålesund
Bypåske i Ålesund
Bypåske i Ålesund
Bypåske i Ålesund
Bypåske i Ålesund
Bypåske i Ålesund
Bypåske i Ålesund
Bypåske i Ålesund
Bypåske i Ålesund
Bypåske i Ålesund
Bypatriotens Kulturkalender

Se alt som skjer i Ålesund

Alltid mye å glede seg til!