Til toppen

\ loading=

Rotary samler inn penger til akuttklinikker i Ukraina

 
Helt siden krigen i Ukraina startet har lokale Rotaryklubber hatt et sterkt engasjement for å hjelpe de nødstilte innbyggerne med klær og utstyr. - Vi må ikke slutte å bry oss, oppfordrer Arnold Rørstad på vegne at Rotary klubbene på Sunnmøre som sammen med gode krefter i det ukrainske koret DZVINGZA, Spjelkavik kyrkjekor, Von Dess og det lokale Ukrainakoret Perlyna inviterer til stor veldedighetskonsert i Spjelkavik kirke 11. april.

Da russerne angrep kritisk infrastruktur som kraftverk, gass- og elektrisitetsforsyning i Ukraina, svarte Rotary Norge med å skaffe skaffe mer enn 500 generatorer som ble sendt til de områdene hvor behovene var størst. Livsviktig hjelp til sykehus, skoler, sykehjem og boliger. Nå starter de en ny aksjon for å hjelpe.

Mobile akuttklinikker

– I år har de spesielt etterlyst hjelp til å skaffe flere mobile akuttklinikker som kan brukes nær fronten øst og sør i Ukraina. De mobile klinikkene er selvforsynte med strøm, vann og komplett utstyr enten for kirurgi, tannklinikk eller kvinnehelse. Lviv Internasjonale Rotaryklubb har tegnet avtale med helsemyndighetene i Ukraina om å levere totalt 100 slike i løpet av 2024. 37 er allerede plassert i frontnære områder og 29 er under produksjon, forteller han.

Rotary Norge samarbeider tett med våre vennskapsklubber i Ukraina og landets helsemyndigheter. Alle Rotarianere i Norge er med på denne dugnaden gjennom sitt prosjekt Hjelp til Ukraina og har hittil finansiert 11 klinikker der hver klinikk koster ca. 450.000 kroner, forteller Arnold Rørstad som leder prosjektkomitéen for veldedighetskonserten som står på trappene.

– For å skape oppmerksomhet omkring hjelpebehovet, samt samle inn penger til nye akutt-klinikker, skal et ukrainsk orkester ut på turne fra Trondheim i nord til Kristiansand i sør.  Til sammen skal de besøke 14 steder. Inkludert Ålesund. De heter UKRAINEN BANDURA MUSIC GROUP, «DZVINGZA» og skal nå holde konsert sammen med Spjelkavik kyrkjekor, Von dess og det lokale Ukrainakoret Perlyna. Vi håper hele byen stiller opp, og billetter ligger ute på Tikkio, forteller han.

– Billettene som ligger på Tikkio.com koster kr. 200,- for voksne og 100,- for ungdom og studenter. Man kan også satse på billetter i døren om det ikke er utsolgt, sier Rørstad som legger til at man også kan kjøpe billett eller støtte direkte via Vipps #501188 og kontonummer: 3900.33.67723

Konserten opplever du torsdag 11. april 2024, i Spjelkavik kirke kl 19.00.

Bypatriotens Kulturkalender

Se alt som skjer i Ålesund

Alltid mye å glede seg til!