Til toppen

\ loading=

Ønsket påskebilister god og trygg påsketur

Like sikkert som at påska kommer så er også NAF på plass for å ønske sjåfører en trygg og god påsketur – Og samtidig forsyne dem med gratis spylerveske og gode råd.

Og Tove Hem var en av dem som fikk nettopp assistanse og gode råd av gjengen med ivrige frivillige fra NAF.

Tove Hem fikk god hjelp med gjengen fra NAF. (F.v) Tove Hem, Tore Nakken, Tonje Skjong og Christiane Herstad.

Oljelukt

Tove hadde hørt rykte om påskeaksjonen NAF hadde rigget seg opp med hos Cirkle K-stasjonen på Moa, noe bilorganisasjonen gjorde over hele landet denne fredagen.

-Jeg er fra Oppdal og har jobbet ei uke i Ålesund. I dag skal jeg hjem, men hadde en litt ekkel lukt av sur olje inne i bilen, forteller Tove, som derfor kom inn med sin KIA 2012 modell.

-Det bør du nok få sjekket raskt slik at det ikke er noe galt, rådet Tore Nakken i NAF henne, samtidig som Christiane Herstad sjekket bilens oljenivå.

Christiane hos NAF slår fast at før turen går videre til Oppdal så bør Tove Hem fylle på olje.

-Du må nok fylle opp med et par liter før du kjører til Oppdal, var rådet fra Christiane.

Når Tove kjøpte olje, og samtidig kunne ta med  gratis bolle og kaffe på turen, sørget Tonje Skjong for å fylle opp med gratis spylerveske.

Rene ”pitstopen” der altså, for også en som er vant til nettopp det, racingsjåfør Marius Nakken deltok med å fylle spylertanken til alle som kom inn.

Gode sikkerhetsråd

-Vi ønsker å gi bilistene en god start på dagen, forteller Daggen Halkjelsvik i NAF, om tradisjonen med å møte påskesjåførene på denne måten.

-Det er en lang tradisjon vi holder i hevd sammen med Cirkle-K. Og vi møter alle med et smil og gode råd. For vi tar gjerne en prat om hvordan påskeutfarten skal bli så trygg som mulig. Og vi blir alltid godt mottatt, for målet vårt er å gi bilister en økt bevissthet om sikkerhet, sier Daggen.

Racingsjåfør Marius Nakken stilte også som frivillig i det litt sure været på stasjonen til Cirkle-K på Moa. Her har en bilist nettopp fått ny spylerveske på tanken.

NAF har klare råd for alle som setter seg i bilen med kurs for påskefjellet eller andre destinasjoner.

Det snakkes høyt om at den største bagasjen skal legges nederst og innerst, at takbokser kun bør benyttes til ski og lette ting. At dekkene har rett mengde luft og er renset.

At alle dyr sikres. Deriblant hunder som bør ha eget bur.

-Det er også viktig å ha kun myke ting i kupeen, og at harde gjenstander ikke ligger løst. Det gjelder også nettbrett og mobiler, for husk at en bil med tung last oppfører seg annerledes enn den pleier på veien, sier han.

Tove Hem har kjøpt oljen hun trenger, og fått ny spylerveske på tanken. NAF-gjengen fyller på olje for oppdølingen. Nå var hun klar for hjemreise og påskeferie.

-Nå setter jeg kursen for Oppdal via Sunndalsøra og påskeferie, forteller hun, tydelig takknemlig for hjelp og råd fra NAF-gjengen.