Til toppen

På turné med Dance With a Strangers univers

Danse med skjebnen heter musikkteaterstykket basert på låtene til Dance With a Stranger. Etter strålende anmeldelser og salgstall i Molde skal forestillingen fra Teatret Vårt ut på turné i hele Møre og Romsdal.

Den nye forestillingen, skrevet av Vidar Kvalshaug, tar utgangspunkt i låtene det folkekjære Kristiansund-bandet Dance With a Stranger hadde suksess med på 80- og 90-tallet. Tekstene er oversatt til nordmørsdialekt av Eli Stålhand, og danner rammeverket for en gripende fortelling om musikalske og reelle minner.

– I møtet mellom de nye oversettelsene og manuset, oppstår nye fortolkninger av musikken. Å lese og synge på dialekt gjør tekstene nære og vi oppdager historier og skjebner som ligger skjult i sangtekstene, sier teatersjef Kristian Lykkeslet Strømskag ved Teatret Vårt om forestillingen som har høstet svært gode kritikker.

Besøker hele fylket

Danse med skjebnen hadde premiere på Teatret Vårt i Molde 11. mars, og har hatt svært gode publikumstall. Rundt tusen personer har i følge Teatret Vårt allerede sikret seg billett til den musikalske reisen.

Regissør for forestillingen er Hanne Tømta, tidligere sjef for Nationaltheatret. Historien utspiller seg på ei nedlagt fergekai. Vi møter tre personer som må finne ut av noe i sitt eget liv, og et band som har ventet så lenge at de nærmest har blitt en del av inventaret.

I april legger forestillingen ut på turné. Onsdag 12. april går startskuddet i Fosnavåg konserthus. Turnéen beveger seg gjennom Sunnmøre og Rauma, før Nordmøre står for tur. Det hele avsluttes med to forestillinger i Festiviteten i Kristiansund 28. og 29. april.

Se fullstendig oversikt over spillesteder og -datoer her.

Rollene spilles av Eli Stålhand, Lars Melsæter Rydjord og Svein Solenes. I sin anmeldelse roser Klassekampens teaterkritiker Amund Grimstad dem for overbevisende spill og gode sangprestasjoner, og kaller stykket “et kammerspill av høyeste klasse”.

SJEKK ALT SOM SKJER I ÅLESUND: KULTURKALENDER