Til toppen

Stjernefiolionist tilbake i Ålesund

Ålesundsvenn Charlie Siem som besøkte Parken kulturhus i en årrekke før pandemien er en av de fremste unge stjernene i klassisk musikk. Nå er han tilbake på scenekanten i Ålesund.

Charlie Siem er tilbake på scenen på parken Kulturhus.

(Av: Trine Klemetsen)

Stolt av at han kommer tilbake

Charlie, som har norsk far og britisk mor, begynte å spille fiolin i en alder av tre år etter å ha hørt Yehudi Menuhin spille Beethovens fiolinkonsert på radio. 11. mars kan du på nytt oppleve han på scenen. Denne gangen sammen med pianist Itamar Golan.

– Vi er svært glade og stolte over at en internasjonal profil som Charlie Siem velger å komme tilbake til Ålesund og Parken kulturhus, sier kulturhusleder Hans Pareliussen som håper publikum er klare for å høre den norsk-britiske musikeren på nytt. – Dette blir nemlig fjerde gangen han spiller her, sier han.

Denne kvelden spiller Siem sammen med den israelske pianisten Itamar Golan. I mer enn to tiår har Itamar Golan samarbeidet med mange av de fremste instrumentalistene i vår tid. Arbeidet hans har gitt fantastiske kritikker og han er en av de mest ettertraktede pianistene i sin generasjon.

Biografi

Charlie har spilt med orkester som The Royal Philharmonic Orchestra, Rotterdam Philharmonic Orchestra, Czech National Symphony Orchestra og Oslo Filharmoniske Orkester saman med dirigentar som Yannick NEZET-Séguin, Yuri Simonov, Sir Roger Norrington, Ed Gardner, Libor Pesek og Michal Nesterowicz.

Han er til tross for sin unge alder ambassadør for Prince Charles Trust og utnevnt til gjesteprofessor ved Leeds College of Music, noe som gjør han til den yngste professoren i Storbritannia.

Charlie er en allsidig fiolinist og med inspirasjon fra Ole Bull har han gjenopplivet den gamle fiolinistiske tradisjonen med å komponere virtuose varianter av populære temaer. Dette har han gjort sammen med artister som Bryan Adams, Jamie Cullum og The Who. Charlie skrev sitt første stykke for strykeorkester nyleg, “Canopy”, som ble spilt inn med English Chamber Orchestra, og er med på hans nyeste CD med Sony Classical.