"Kongens Ring" fornyer seg(Annonsørinnhold) Herøyspelet "Kongens Ring" totalfornyer settet og får blant annet Kornelia Melsæter fra Ålesund i en av hovedrollene sammen med Jeppe Beck Laursen kjent fra barne-TV og BBC-serien «The Last Kingdom».

Opplev Herøyspelet første 6.-7. juli i unike omgivelser på Sunnmøre. Stort orkester, 200 amatører og profesjonelle på scenen som spiller frem drap og drama, kjærlighet, sjalusi, hevn og helter ytterst mot storhavet.

- Tenk at jeg skal få komme tilbake til «Kongens Ring» med den kunnskapen jeg har nå, og ikke bare spille barn og se misunnelig bort på Agnes Kittelsen som Unn, sier Kornelia som smiler over tidlige barndomsminner fra deltakelse i «Kongens Ring».

Hun ramser opp slekt og familie som har vært en del av spelet. Noen var med den gangen dette kun var en ide. Pappa Magne Melsæter er fortsatt en del av orkesteret.

- Jeg var med i mange år da jeg var lita jente og har alltid tenkt at en dag, en dag skal jeg komme tilbake i en større rolle. Når pappa øver på walthornet og jeg hører «lyden av Herøyspelet» da kjenner jeg det innerst i hjertet sier den unge skuespilleren fra Ålesund som i år har rollen som forteller.

-Nå er jeg i full gang med å lese manus og det er bare ei så fin historie, sier hun.

-En barndomsdrøm går i oppfyllelse sier Kornelia Melsæter som blir årets forteller i Herøyspelet.

Jeppe Beck Laursen er klar for "Kongens Ring"

Nye navn

Hun er ikke den eneste som er ny på rollelisten. For første gang siden oppstarten i 1992 henter de inn ny regissør. Jeff Pedersen har vært regissør for Kinnaspelet, Håkonarspelet og Dragseidspelet. Nå er det hans tur til å prege Herøyaspelet, og han tar også med seg en rekke nye folk. En av de er Jeppe Beck Laursen.

For dei yngste er han nok best kjent som Daidalos i Labyrint på NRK Super – eller som Goggen i Gråtass. For de eldre er referansen trolig BBC- og Netflix-serien «The Last Kingdom» som også handler om vikinger.

- Ja, og jeg er veldig glad i vikinger og gleder meg til det fysiske som følger med det å være med på spel som dette, forteller Jeppe Beck Laursen som også trekker frem det å skulle spille utendørs.

-Jeg koser meg gløgg når det er litt vær, sier han.

Bli med på spel, hagefest og vikingaktiviteter.

Styreleder Linn Therese Sævik er spent.

- Det er klart det er spennende med så mye nytt. Vi får heilt ny regi og vi har så godt som bare nye folk i hovedrollene.

Hun gleder seg til å ønske velkommen til forestillingene første helgen i juli som også byr hagefest, kulturvandring, utendørs gudstjeneste og vikingleir med familieaktiviteter.

Rolleliste:
Unn – Maja Aspås Teialeret
Inga – Kjersti Elvik
Ragnar Herøyhovding – Magne Håvard Brekke
Kjerring Bråte – Idun Losnegård
Fe den synske – Jeppe Beck Laursen
Ingolf Ynda – Alexander Bøe
Møre Karl – Endre Skattum
Olav den heilage – Eirik Risholm Velle
Forteljar – Kornelia Melsæter

Bestill billetter og les mer!