Kjempeløft for Teaterfabrikken-Endelig kan vi tørre å ta inn større artister, og nå skal alle høre alt, sier en superglad Astrid Overaa som kan fortelle at Teaterfabrikken er tildelt 497.000 til nytt lydanlegg via Musikkutstyrsordningen.

Når vi runder september kan Teaterfabrikken i Moloveien se tilbake på 23 år med små og store arrangementer. De kunne kanskje ikke fått en bedre bursdagsgave?

-Dette er bare helt fantastisk. I dag har vi bare et eldre anlegg som hele tiden flyttes mellom to avdelinger og kvaliteten risikerer dessverre å bli deretter. Å få nesten en halv million kroner til skikkelig lyd, er mer enn jeg noen gang har turt å drømme om. Det betyr blant annet at vi kan satse på større artister, at folk vil høre godt uansett hvor i lokalene de sitter, og ikke minst slipper vi å løfte inn og ut innleid lyd hver gang vi skal arrangere noe. Nå blir det bare plug and play. Hvem hadde trodd vi skulle komme dit, sier Overaa som bare i løpet av året i fjor avviklet over 180 små og store arrangementer i de unike lokalene i Moloveien.

Det hele kom i gang etter at Viseklubben så dagens lys i fjor.

-Dette har kommet til takket være gode krefter i Viseklubben med Pål Bakke i spissen, avslører Overaa om søknadsprosessen.

(Fortsetter under)

Pål Bakke (t.v) var med og startet Ålesund Viseklubb i fjor. De holder til på Teaterfabrikken hvor de arranger månedlige klubbkvelder. (Foto: Anne Marthe Vestre Berge).

-For å i det hele tatt kunne søke ble det i forkant gjort et grundig forarbeid, med målinger og utsjekk av hva som vil fungere og ikke. Når nyheten om at vi var tildelt penger kom torsdag må jeg innrømme at vi spratt ei flaske sjampis. Hehe eller to, ler Astrid som ser frem til fortsettelsen.

-Nå kan både publikum og artister få den gode lyden de fortjener, enten det er på stand up, visekvelder eller større konserter, sier Pål Bakke

- Nå skal prosjektet på anbud til utstyrsleverandører og hvis alt går etter planen håper vi at de første deilige tonene strømmer ut av det nye lydanlegget tidlig i høst. Dette blir et løft for absolutt alle som er glade i Teaterfabrikken, og det er en del av oss, sier han.

I følge hjemmesiden til Musikkutstyrsordningen, kom det i første søknadsrunde i 2019, inn 202 søknader med en total investeringssum på 92,3 millioner kroner. Det kom søknader fra hele landet.103 søknader fikk tildelt tilskudd med en samlet tilskuddsramme på 25.8 millioner kroner derav 2 823 075 kroner fordelt på syv aktører i Møre og Romsdal.