Knallstart for ny kinosjef-Dette er utrolig spennende og jeg gleder meg til å være med på å skape gode filmopplevelser for byens publikum, sier den ferske kinosjefen. 

Eva Warner (27) flyttet fra Bergen til Ålesund for å jobbe . I dag er hun kinosjef ved NF Kino Ålesund sine avdelinger på Moa og Løvenvold i sentrum.

Da Bypatrioten stakk nesen innom var det full rulle og lang kø i kassen. Praten måtte pent vente til filmen hadde startet. Ålesundere går nemlig mann av huse for å få med seg høstens storfilmer.

-Første helgen min var premiérehelgen til «Skjelvet» med over 2000 besøkende! Det slo til og med rekordhelgen til «Bølgen». Man skulle ikke tro det gikk an, men det gjorde det sannelig. Helt fulle saler på Moa og i sentrum, og den trenden har fortsatt, forteller hun.

Det er tydelig at norsk film slår an og denne høsten har man flere å velge i.

-«Skjelvet», «Månelyst i Flåklypa» er allerede i gang, så venter vi på «Mordene i Kongo» som kommer senere. Der er mye å glede seg til. Ikke minst vet vi at der er kø på linja for Queen-filmen «Bohemian Rhapsody», sier hun.

(Fortsetter under)

Full fart inne på Løvenvold Kino søndag ettermiddag. "Månelyst i Flåklypa" trekker store og små til kinosalene.

 

Warner som selv har film- og tv utdannelse fra høyskolen i Lillehammer er veldig glad i filmhistorie. Noe som passer spesielt bra sammen med jobben på Løvenvold kino.

-Løvenvold kino har en stor plass i folk sine hjerter og det skjønner jeg godt. Det skal vi bygge videre på. I den salen kjører vi blant annet filmperler hver eneste onsdag kl. 18.00 for alle de som ønsker en bredere og mer spesiell opplevelse.

Selv om hun er helt ny i rollen som kinosjef har Warner vært med som assisterende kinosjef og aktiv i arbeidet sammen med tidligere kinosjef Beathe K. Breivik som nå har gått inn som kinosjef ved det nye kinosenteret på Moa.

-Akkurat det at vi får flere kinoer blir jo en ny hverdag for oss alle, men vi er her fortsatt og skal ta den utfordringen på strak arm, sier Warner.

Tekst/foto: Trine Klemetsen