Julegryta på Sankten trenger dugnadshjelpDe fleste har et nært og kjært forhold til Frelsesarmeens julegryte på Sankten. Nå frir de til private og ansatte i bedrifter for hjelp til å bemanneårets gryte. -Vi strekker ikke til alene, og håper at noen har anledning til å sette av litt tid for å hjelpe, sier Britt Roald Nesvik hos Varmestua som lover at det ikke er lange økter det er snakk om.

-Vi tar gladelig plass ved julegryta i år, sier Trine Klemetsen i Bypatrioten som oppfordrer flere til å melde seg til tjeneste for en svært god sak. -Vi håper på god respons, sier Britt Roald Nesvik hos Varmestua i Ålesund.

-Vi tar oppfordringen på strak arm, sier Trine Klemetsen i Bypatrioten som er med på laget og tar både ei og to vakter. Vi håper flere bedrifter i byen melder seg, dette går virkelig til en god sak, sier hun.

Pengene som havner i gryta går nemlig utelukkende til arbeidet på Varmestua som holder åpent for alle som trenger det hele året.

-Vi skal ha gryter flere plasser, men det er i hovedsak bemanning til gryta som står ved julegrana på Sankten vi nå er ute etter. Målet er å kunne bemanne den alle hverdager fra 30. november og ut desember. Vi har delt det inn ulike vakter gjennom dagen, så det betyr at man i utgangspunktet bidrar kun 1, 5 timer pr. vakt. Har man ei stor bedrift med mange ansatte kan det jo tenkes at noen kan ta en hel dag der ansatte går på skift. Det hadde gledet oss stort, sier Nesvik som kan fortelle om stort engasjement tidligere.

-Dette har jo blitt en tradisjon, og vi har tidligere sett at bedrifter lar det gå sport i det. Noen har delt ut pepperkaker, andre tatt med underholdning. Men det trenger man ikke. Det viktigste er at vi får hjelp til å passe på gryta. DNB har allerede tatt en hel dag i tillegg til at  Bypatrioten har meldt seg på laget, så vi er optimistiske, sier hun.

Har du/dere anledning til å bidra?

Ta direkte kontakt med Britt på mob: 94837169